ειδήσεις

Νέα εποχή μεταξύ WiFi και WiGig Alliance

Ο Wireless Gigabit Alliance™ (WiGig), ο οργανισμός που υιοθέτησε και ενσωμάτωσε την χρήση της ασύρματης τεχνολογίας των 60 GHz, ανακοίνωσε την πρώτη έκδοση των προδιαγραφών για το WiGig. Οι προδιαγραφές του WiGig υπόσχονται υψηλή απόδοση σε εφαρμογές ανταλλαγής δεδομένων, εικόνας και ήχου, συμπληρώνοντας τις δυνατότητες των ασύρματων συσκευών σήμερα. Το WiGig tri-band επιτρέπει στις συσκευές, οι οποίες λειτουργούν μεταξύ των 2.4, 5 και 60 GHz, να προσφέρουν ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων από 1 έως και 7 Gbps, δηλαδή 10 φορές γρηγορότερα από το 802.11n διατηρώντας παράλληλα τη συμβατότητα με τις υπάρχουσες συσκευές Wi-Fi. Επιπλέον, η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει μια πληθώρα εφαρμογών σε συσκευές χαμηλής ισχύς και υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, υπολογιστών, φορητών συσκευών και τον εξοπλισμό δικτύωσης για το σπίτι.
"Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την αναγγελία των πρώτων multi-gigabit ασύρματων προδιαγραφών", δήλωσε ο Δρ Ali Sadri, πρόεδρος της WiGig Alliance. "Η WiGig μπορεί να προσφέρει πλέον κορυφαίες καινοτομίες με την άδεια ανάπτυξης ασύρματων προιόντων επόμενης γενιάς υπό ατελούς όρους. Καλωσορίζουμε όλες τις εταιρίες να συμμετάσχουν μαζί μας καθώς συνεχίζουμε να οδηγούμε την βιομηχανία στο επόμενο στάδιο."
Τα δυο πρότυπα έχουν την υποστήριξη κατασκευαστών όπως η Intel, η Broadcom και η Atheros κάτι που επιτρέπει στο WiFi Alliance να πιέσει το IEEE ώστε να περάσει στην εποχή μετά το 802.11n.
"Η Cisco βλέπει την τεχνολογία των 60 GHz ως μια σημαντική επιλογή στην εξέλιξη των ασύρματων τοπικών δικτύων στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και στο σπίτι.", δήλωσε ο Bob Friday, Διευθυντής Στρατηγικών Πρωτοβουλίών στη Wireless Business Unit της Cisco. Επίσης συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες του χώρου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών όπως: NVIDIA, AMD, Samsung, Panasonic, Toshiba κ.α.

About Freegr network

Από το Blogger.