3D

3D η νέα φορητή κονσόλα της Nintendo

Την ώρα που η Microsoft και η Sony ποντάρουν σε νέα χειριστήρια που υπακούουν στις χειρονομίες των παικτών, η Nintendο παρουσιάζει τη φορητή κονσόλα 3DS που παίζει τρισδιάστατα παιχνίδια και ταινίες χωρίς να απαιτεί ειδικά γυαλιά.
Η συσκευή που παρουσίασε η Nintendo στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3 στο Λος Άντζελες διαθέτει δύο οθόνες -η μία αφής- και είναι μια από τις ελάχιστες συσκευές που αξιοποιούν την τεχνολογία «φράγματος παράλλαξης» Η οθόνη του 3DS περιέχει ειδικά στρώματα με σχισμές ακριβείας, οι οποίες αναγκάζουν κάθε μάτι να βλέπει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα, περίπου όπως συμβαίνει και με τα ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά.
Το μειονέκτημα όμως είναι ότι ο χρήστης πρέπει να κοιτά την οθόνη από συγκεκριμένη απόσταση και γωνία, γεγονός που εμποδίζει την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη αντίστοιχων 3D τηλεοράσεων. Εκτός από 3D οθόνη, το 3DS διαθέτει ακόμα διπλή κάμερα για τη λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών. Η Nintendo δεν ανακοίνωσε τιμές και λεπτομέρειες και περιορίστηκε να προαναγγείλει ότι η φορητή κονσόλα θα φτάσει στα καταστήματα πριν από το Μάρτιο του 2011.
Μερικούς μήνες νωρίτερα, στις 15 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να φτάσει στα καταστήματα το «χειριστήριο κίνησης» Move της Sony, το οποίο αναγνωρίζει από μακριά τις κινήσεις του χρήστη στα παιχνίδια του PlayStation. Το αντίστοιχο σύστημα της Microsoft για το Xbox 360, με την ονομασία Kinect, θα κάνει ντεμπούτο στις 4 Νοεμβρίου. Μέχρι σήμερα η Microsoft έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια κονσόλες Xbox 360, συγκριτικά με 35,7 εκατ. PlayStation 3 για τη Sony και 70,9 εκατομμύρια κονσόλες Wii για τη Nintendo.

About Freegr network

Από το Blogger.