τεχνολογία

Nokia Lumia 1020 review: Μια σχέση μίσους και πάθους

Για να είμαστε δίκαιοι με το 1020, ο τίτλος δεν αφορά μόνο αυτό. Αφορά όλα τα Windows smartphones και πιό συγκεκριμένα όλα τα Lumia. Ή θα τα λατρέψεις, ή θα τα μισήσεις. Αυτό είναι πάντα το αποτέλεσμα του “καινούργιου”, του “διαφορετικού”. Οι χρήστες έχουν συνηθίσει το interface ενός iOS, ενός Android, το WP8 ακόμη τους φαίνεται κάτι το περίεργο, το ασυνήθιστο. Το πρόβλημα είναι πως το Windows Phone ήδη πασχίζει για 3 χρόνια να εδραιωθεί στην αγορά και δεν μπορούμε, δεν πρέπει να το κρίνουμε σαν κάτι το νεόφερτο. Ούτε σαν χρήστες, ούτε σαν reviewers.
lumia10208
To Lumia 1020 έχει όλα τα καλά που θα μπορούσε να έχει ένα smartphone. Έχει μια απίστευτη κάμερα των 41 Megapixels. Συνδυάζει κάτι που ελάχιστες συσκευές μπόρεσαν, την ανθεκτικήκατασκευή με τον όμορφο σχεδιασμό. Έχει AMOLED οθόνη που μπορεί να σε ζαλίσει με τη φωτεινότητά της (true story) και ταιριάζει απόλυτα με τα γραφικά του OS. Παράγει ισχυρό και καθαρό ήχο, υποστηρίζει 4G, είναι γρήγορο, εύχρηστο, έχει πολύ “δυνατούς” χάρτες και σύστημα πλοήγησης και δεκάδες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών. Είναι μια ολοκληρωμένη συσκευή αλλά δυστυχώς γι'αυτήν, είναι τιμολογημένη τόσο ακριβά που μοιραία πρέπει να αντιμετωπίσει τους ισχυρότερους “πολεμιστές” των αντίπαλων στρατοπέδων. Μια μάχη που, τουλάχιστον βάσει χαρακτηριστικών, δε μπορεί να κερδίσει εύκολα...
Στο κουτί του Lumia 1020 περιλαμβάνονται ο φορτιστής του (1,5 A), το USB καλώδιο, ένα σετ πολύ βολικά ακουστικά-ψείρες στο χρώμα της συσκευής, το manual και το ειδικό εργαλείο εξόδου της κάρτας SIM. H συσκευή καθ'αυτή αρχικά εντυπωσιάζει με την ποιότητα κατασκευής, τη συναρμογή και το πως το συνθετικό matte πλαίσιο αγκαλιάζει ιδανικά το Gorilla Glass 3 που προστατεύει την οθόνη. Για smartphone με οθόνη 4,5 ιντσών είναι αρκετά βαρύ, στα 158 γραμμάρια, ίσως βαρύτερο από οποιοδήποτε άλλο της κατηγορίας του, κάτι που οφείλεται σε ένα βαθμό και στο μηχανισμό της φωτογραφικής μηχανής. Εν γένει, όμως, πρόκειται για μια πολύ στιβαρή κατασκευή που καταφέρνει με κάποιο τρόπο να συνδυάζει τις 4 γωνίες του πλαισίου με κυλινδρικά σχήματα και καμπύλες, αποφεύγοντας τον χαρακτηρισμό του “τούβλου”. Ειδικά η κίτρινη εκδοχή του που είχαμε στα χέρια μας είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή από τις τρείς (μαύρο και λευκό οι εναλλακτικές), σαν το Lumia να φτιάχτηκε αποκλειστικά με το κίτρινο χρώμα στο μυαλό των σχεδιαστών!

About Freegr network

Από το Blogger.