ειδήσεις

Αναβάθμιση εικόνας με... καλώδιο HDMI!

H Seiki προσφέρει σύντομα το πρώτο τέτοιο στον κόσμο... Ο πιο πολύς κόσμος το αγνοεί - και απ' όσους το γνωρίζουν, ένα μικρό μόνο ποσοστό λαμβάνει το σχετικό γεγονός στα υπ' όψιν όταν κάνει αγοραστικές επιλογές - όμως ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα μιας σύγχρονης τηλεόρασης είναι το σύστημα επεξεργασίας και αναβάθμισης της εικόνας της (scaler). Σε μία τυπική - πια - τηλεόραση με οθόνη 1080 γραμμών μόνο οι ταινίες σε Blu-ray ή τα αντίστοιχης ποιότητας ψηφιακά αρχεία video συνεχίζουν να προσφέρουν πραγματικό υλικό ανάλυσης 1080p. Όλα τα άλλα είδη υλικού - ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, συνδρομητικά κανάλια, video games, πολλά είδη αρχείων video κλπ. - είναι κατώτερα σε ποιότητα και ανάλυση, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα που θα τα επεξεργαστεί ή/και θα τα "ανεβάσει" στην ανάλυση οθόνης της τηλεόρασης, καθορίζει ουσιαστικά τί είδους εικόνα θα παρακολουθήσουμε.
H Seiki είναι μία κατασκευάστρια πρακτικά άγνωστη μέχρι πριν από κάποιους μήνες, όταν - το πρώτο εκείνο διάστημα του 2013 που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές παρουσίαζαν τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας κόστους από 6 ή 7 έως και 20 χιλιάδες ευρώ - αυτή μόνη διοχέτευσε στην αγορά τηλεόραση εικόνας 4Κ στις 50 ίντσες αντί... 1500 ευρώ. Πώς το κατάφερε; Ανάμεσα στα άλλα, μην συμπεριλαμβάνοντας ικανό σύστημα επεξεργασίας και αναβάθμισης εικόνας στη δική της πρόταση. Με άλλα λόγια: μία Seiki 4K μπορούσε να δείξει πολύ καλή εικόνα αν η πηγή του υλικού ήταν εξ αρχής υπερυψηλής ευκρίνειας. Αν όχι, η εικόνα ήταν ποιότητας μετριότατης ("και κάτω" ενίοτε). Η Seiki κατάφερε να σημειώσει ουκ ολίγες πωλήσεις για τις τηλεοράσεις αυτές, σύντομα όμως - λόγω των αρνητικών σχολίων του ειδικού Τύπου προφανώς - έγινε φανερό πως η ελκυστική τιμή δεν θα κατάφερνε να λειτουργήσει για πολύ ακόμη ως... "τυράκι".
Εξ ου και το Seiki U-Vision! Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του καλώδιο HDMI (!) που αναλαμβάνει τον ρόλο ενός συστήματος επεξεργασίας και αναβάθμισης εικόνας... μόνο του: η Seiki συνεργάστηκε με την εταιρεία Technicolor για να διαμορφώσει και πιστοποιήσει ως κατάλληλο γι' αυτή τη δουλειά ένα chip της Marseille Networks, το VTV0-122

About Freegr network

1 Post a Comment:

Αλέξανδρος είπε...

Μπράβο "μαγκίτσες", η εταιρεία.

Από το Blogger.