κινητά

Μπορείς πλέον να φτιάξεις μόνος σου ένα κινητό τηλέφωνο

Αυστηρά προσωπική υπόθεση θα αποτελούν πλέον τα κινητά τηλέφωνα σύμφωνα με την Google. Ο αμερικανικός κολοσσός αποκάλυψε τα σχέδιά του για το «χτίσιμο» μιας εξατομικευμένης συσκευής που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κάθε χρήστη.
Ο λόγος για το πρότζεκτ Ara, που επιτρέπει την τρισδιάστατη εκτύπωση και την συναρμολόγηση των μερών ενός κινητού, και είναι πλέον διαθέσιμο για developers.Σύμφωνα με την Google, το Ara βρίσκεται ακόμα σε αρχική μορφή, ενώ μια πιο τελειοποιημένη εκδοχή του αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη του 2014.
Τούβλο-τούβλο, μια συσκευή γεννιέται
Όπως όλα δείχνουν πάντως, το κινητό «κάντο μόνος σου» θα βασίζεται στη λογική των Lego. Τα διάφορα μέρη της συσκευής θα εκτυπώνονται ξεχωριστά υπό μορφή μικρών «τούβλων» τα οποία θα συνδυάζονται – ανάλογα με τις δυνατότητες που επιθυμεί ο κάθε χρήστης – και θα συναρμολογούνται επάνω σε έναν βασικό «σκελετό» δημιουργώντας ένα κινητό τηλέφωνο.
Με τον τρόπο αυτόν, ένας χρήστης θα μπορεί να έχει π.χ. αρκετές μπαταρίες. Μόλις η μπαταρία της συσκευής αδειάσει θα μπορεί να την αντικαταστήσει μια νέα γεμάτη, με αποτέλεσμα να μην ξεμένει ποτέ από πολύτιμη ενέργεια.
Ακόμα, η κάμερα του κινητού θα μπορεί να αντικαθίσταται ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας στον χρήστη άλλοτε δυνατότητες ερασιτέχνη και άλλοτε επαγγελματία φωτογράφου.
Αυστηρά προσωπική υπόθεση
Προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τα ανταλλακτικά που επιθυμούν κάθε φορά, σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, θα είναι σε θέση να δημιουργούν συσκευές «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα τους.
Τα κινητά που θα μπορούν να δημιουργηθούν με τον τρόπο αυτόν θα έχουν τρία διαφορετικά μεγέθη: μίνι, μεσαίο και μεγάλο, καλύπτοντας το εύρος των προϊόντων από compact μέχρι phablet.
To project Ara της Google παραπέμπει στη λογική του Phoneblock που είχε σχεδιάσει ο Ολλανδός Ντέιβ Χάκενς. «Η πλατφόρμα Ara συνοδεύεται από κομψό βιομηχανικό σχεδιασμό που παντρεύει τα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά μέρη με έναν ενδοσκελετό» αναφέρει η Google.

About Freegr network

Από το Blogger.