freegr.gr

Διαθέσιμες οι πρώτες universal εφαρμογές για εκδόσεις των Windows

Η Microsoft λέει ναι στην διάθεση κοινών εφαρμογών για Windows και Windows Phone, επιτρέποντας μάλιστα από τώρα στους χρήστες να αγοράσουν εφαρμογές και μετέπειτα να έχουν την επιλογή να τις «τρέξουν» σε tablets, smartphones και Η/Υ, δηλαδή από όπου και εάν έχουν πρόσβαση κάθε φορά. Για τις αποκαλούμενες universal εφαρμογές της εταιρίας, ακούσαμε περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα σε συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft και μάθαμε πως πλέον είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για τους προγραμματιστές να κάνουν συμβατές τις δικές τους εφαρμογές για όλες τις εκδόσεις των Windows.
Οι δύο πρώτες εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει από την Microsoft και προσφέρονται για κοινή χρήση σε πολλές Windows συσκευές, είναι το Halo: Spartan Assault και το Skulls of the Shogun των 17-bit. Και τα δύο παιχνίδια κοστίζουν 4,99 δολάρια και μπορούν να αποκτηθούν είτε μέσω του Windows Store είτε μέσω του Windows Phone Store. Έκπληξη προκαλεί πως τα παιχνίδια που καταχωρήθηκαν στο Windows Store δεν περιέχουν καμία ένδειξη ότι πρόκειται για universal εφαρμογές, ενώ στο Windows Phone Store υπάρχει στην αριστερή πλευρά μια μικρή περιγραφή που λέει για τις εφαρμογές ότι είναι κατασκευασμένες τόσο για Windows Phone όσο και για υπολογιστές με Windows.
Αλλαγές πραγματοποιήθηκαν από την Microsoft και σε πολλούς τίτλους δωρεάν παιχνιδιών της που είναι πλέον κοινά και για τα δύο της λειτουργικά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα Wordament, Hexic, Mahjong, Ναρκαλιευτής και η πασιέντζα. Το WPCentral αναφέρει πως πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια συμβολική αλλαγή και υπογραμμίζει πως πλέον οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα παιχνίδια τους θα είναι συμβατά με κάθε Windows συσκευή. Οι universal εφαρμογές θα έρθουν και στο Xbox One, αλλά η Microsoft δεν έχει δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα

About Freegr network

Από το Blogger.