ειδήσεις

Tο πρώτο Ελληνικό Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα

Φέτος την άνοιξη θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό μάθημα "Beyond Silicon Valley: Entrepreneurship in Transitioning Economies” που απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές και νέους επιχειρηματίες απ΄όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά, ένα Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC) από τη πλατφόρμα Coursera θα έχει υλικό σχεδιασμένο ειδικά για το Ελληνικό κοινό.


Tο μάθημα είναι δωρεάν και ανοικτό σε όλους. Δεν πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό μάθημα, αλλά μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις με επιχειρηματίες, συμβούλους, αναλυτές και ειδικούς του επιχειρηματικού χώρου. Για έξι εβδομάδες, από τις 28 Απριλίου έως τις 9 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν απλές, πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης και την ανεύρεση κεφαλαίου. Το κυρίως υλικό θα είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά και στα ελληνικά.
Πέρα από τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις, θα γίνουν συναντήσεις (meet-ups) σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να συζητήσον τις θεματικές ενότητες του μαθήματος, να θέσουν ερωτήματα, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να γνωριστούν.
Για την αποτύπωση της Ελληνικής πραγματικότητας έχουν γίνει περισσότερες από 35 συνεντεύξεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι συνεντεύξεις των:

- Αρίστος Δοξιάδης - Ιωάννα Πεπελάση - Απόστολος Αποστολάκης
- Δημήτρης Στρατάκης - Α. Πανταζής & Αιμ. Μάρκου - Ρεβέκκα Πιτσίκα
- Χάρης Μακρυνιώτης - Αφροδίτη Μπουικίδη - Νίκος Μωραϊτάκης

Το μάθημα διοργανώνεται από τον Καθηγητή Michael Goldberg του Case Western Reserve University. Ο καθηγητής Goldberg θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2014 για την τελευταία παρουσίαση του μαθήματος, όπου θα είναι καλεσμένοι και οι Έλληνες συμμετέχοντες, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

About Freegr network

Από το Blogger.