Europe

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των digital friendly εταιριών

Για ποιο λόγο ορισμένες επιχειρήσεις που υιοθετούν ψηφιακές λύσεις επιτυγχάνουν, ενώ άλλες όχι;


Ίσως γιατί η αποτυχία μιας digital στρατηγικής συνδέεται περισσότερο με την κουλτούρα του οργανισμού και λιγότερο με τις ικανότητες του αρμόδιου προσωπικού. "Μπορεί να έχετε την καλύτερη web team στον κόσμο η οποία να παράγει τις καλύτερες ιστοσελίδες και εφαρμογές, αλλά ο οργανισμός να μην είναι φιλικά προσκείμενος στις ψηφιακές λύσεις, οπότε τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά".Τα παραπάνω επισημαίνει ο ιδρυτής της εταιρίας web design Headspace, Paul Boag, ο οποίος είναι και μέλος της κοινότητας της εταιρίας Econsultancy που επικεντρώνεται στη διεθνή έρευνα και εκπαίδευση επαγγελματιών σε θέματα ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Ο Boag παραθέτει 10 χαρακτηριστικά που έχουν οι ψηφιακά διακείμενες επιχειρήσεις:
Καινοτομία

Οι ψηφιακά διακείμενες εταιρίες είναι καινοτόμες. Πειραματίζονται συχνά και διαρκώς αναζητούν νέες ευκαιρίες.
Το χαρακτηριστικό αυτό είναι πιο κοινό σε νεότερες επιχειρήσεις που τείνουν να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Όσο πιο εγκαθιδρυμένη είναι μια εταιρία, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να διακινδυνέψουν τη θέση τους με το να εισέλθουν σε νέους τομείς.Ασφαλώς αυτό που οι μεγάλες αυτές επιχειρήσεις αδυνατούν να κατανοήσουν είναι ότι οι ψηφιακές λύσεις έχουν επαναπροσδιορίσει το τοπίο, καθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις μη ασφαλής τη θέση τους.
Δεν φοβούνται να κάνουν λάθος
Το να κάνουν λάθος οι εταιρίες αυτές το θεωρούν ως σημαντικό μέρος των διαδικασιών τους. Οι υπάλληλοι δεν τιμωρούνται για κάποιο λάθος και δεν υπάρχει η κουλτούρα του "πρέπει να το καλύψω".
Νοοτροπία διαρκούς βελτίωσης

Οι παραδοσιακοί οργανισμοί τείνουν να προτιμούν τα project σταθερής τιμής με πεπερασμένο χρονικό διάστημα. Θεωρούν ότι είναι εύκολα στη διαχείριση και ενέχουν λιγότερο ρίσκο.
Αυτό ενδεχομένως ισχύει σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, ωστόσο δεν υφίσταται στο διαδίκτυο. Μια ψηφιακή στρατηγική χρειάζεται διαρκώς ενημέρωση και δεν ολοκληρώνεται ποτέ.Όταν οι εταιρίες επιχειρούν να υλοποιήσουν τέτοια project πολύ συχνά οδηγούνται σε αποτυχίες με μεγάλο κόστος.

About Freegr network

Από το Blogger.