Facebook

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Τη δική του ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, ετοίμασε το Facebook, ανεβάζοντας σχετικό video, με τις σημαντικότερες στιγμές του 2015, με βάση τον αριθμό αναφορών σε αυτές, στο κοινωνικό δίκτυο.
Παράλληλα με το video, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευρηματικό, καθώς “παντρεύει” την πραγματική ζωή με τις λειτουργίες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, το Facebook ετοίμασε ειδικό αφιέρωμα, στο οποίο φωτίζει τις πιο πολυσυζητημένες ιστορίες της χρονιάς, με εντυπωσιακό και συνάμα συνοπτικό τρόπο.

Video: 2015 Year in Review από το Facebook


“Ας σταθούμε μαζί, το 2016”

Κεντρικό μήνυμα της ανασκόπησης του Facebook είναι η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη. Τόσο στο παραπάνω video, όσο και στο mini site που ετοίμασε για να το συνοδεύσει, η ομάδα του κορυφαίου social medium επικεντρώνεται στις στιγμές που “κάναμε τη διαφορά, ερχόμενοι κοντά”, παροτρύνοντας τον κόσμο να μπει ενωμένος στο 2016.
Δείτε παρακάτω, τα top 10 του Facebook για τη χρονιά που φεύγει, με βάση τις αντίστοιχες αναφορές σε σχετικές αναρτήσεις.

Τα 10 πιο συζητημένα θέματα του 2015 στο Facebook

  1. Αμερικάνικες Προεδρικές Εκλογές - Μπορεί οι εκλογές στις ΗΠΑ να είναι προγραμματισμένες για το 2016, ωστόσο από το 2015, οι υποψήφιοι έχουν κυριαρχήσει στις συζητήσεις του παγκόσμιου χωριού που λέγεται Facebook.
    Video: τα top 10 του Facebook για το 2015
  2. Επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι - Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, συγκλόνισαν όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
  3. Εμφύλιος στη Συρία και Προσφυγική Κρίση - Πάνω από 4,1 εκατομμύρια Σύροι είναι καταγεγραμμένοι ως πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με περισσότερους από 500 χιλιάδες να έχουν κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου στην Ευρώπη.
  4. Σεισμοί στο Νεπάλ - Δύο σεισμοί τρομακτικού μεγέθους, στις 25 Απριλίου και 12 Μαΐου, προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και άφησαν πίσω τους πάνω από 8 χιλιάδες νεκρούς, στο Νεπάλ.
  5. Ελληνική κρίση χρέους - Τα μάτια του πλανήτη ήταν στραμμένα στην Ελλάδα, φέτος, μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού, με βάση ένα πρόγραμμα αντι-λιτότητας, γράφει το Facebook, κάνοντας αναφορά στο δημοψήφισμα, το οποίο έφερε ξανά στην επικαιρότητα το Grexit, και στη συμφωνία του Ιουλίου. Ηγέτες κρατών και πολίτες χρησιμοποίησαν το Facebook για να εκφράσουν τη γνώμη τους, αναφέρει το κοινωνικό δίκτυο και παραθέτει τέσσερις αναρτήσεις: Τον Μάρτιν Σουλτς να αναφέρεται στη νίκη Τσίπρα στις εκλογές του Ιανουαρίου, μία ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα πριν το δημοψήφισμα που καλεί τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ, την ομιλία του Γκι Βερχόφστατ στο ΕΚ, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και μία εκτίμηση της οικονομολόγου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Τζένιφερ Μπλανκ, για το μέλλον της Ελλάδας.
  6. Ισότητα στον γάμο - Το 2015 η Ιρλανδία και οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, ενώ βήματα έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση και σε άλλες χώρες, σε πιο τοπικό επίπεδο.
  7. Μάχη κατά του ISIS - Καθώς η μάχη κατά του ISIS συνεχίστηκε το 2015, οι άνθρωποι στράφηκαν στο Facebook, για να ενημερωθούν, να καταδικάσουν την τρομοκρατική οργάνωση και να θρηνήσουν τα θύματά της.
  8. Επίθεση στο Charlie Hebdo - Στις 7 Ιανουαρίου, δύο ένοπλοι τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους, στα γραφεία του σατιρικού Charlie Hebdo, στο Παρίσι. Η επίθεση ένωσε τον πλανήτη κάτω από το “Je suis Charlie”.
  9. Διαδηλώσεις στη Βαλτιμόρη - Τον Απρίλιο, για δύο εβδομάδες, τα βλέμματα του κόσμου ήταν στραμμένα στη Βαλτιμόρη, όπου χιλιάδες διαδήλωναν για τον θάνατο του 25χρονου Freddie Gay, από τραύματα που προκλήθηκαν από αστυνομικούς, όσο ήταν υπό κράτηση.
  10. Μακελειό στο Charleston και ντιμπέιτ για τη σημαία - Τον Ιούνιο, ένοπλος σκότωσε 9 ανθρώπους σε εκκλησία στο Charleston των ΗΠΑ. Φωτογραφίες του δράστη με τη σημαία της Συνομοσπονδίας, η οποία συνδέεται με ρατσιστικές πεποιθήσεις, οδήγησαν στην ψήφιση νόμου για να αφαιρεθεί η σημαία από κυβερνητικά κτίρια, μετά από έντονο κοινωνικοπολιτικό διάλογο.

Τα top 10 μέρη

  1. Ιδιοκτησίες της Disney
    Video: τα top 10 του Facebook για το 2015
  2. Ιδιοκτησίες της Universal Studios
  3. Πλατεία Τάιμς
  4. Πύργος του Άιφελ
  5. Καταρράκτες του Νιαγάρα
  6. Εμπορικό κέντρο Siam Paragon
  7. Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνιον (Grand Canyon)
  8. Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι (Yosemite)
  9. Λούβρο
  10. Σέντραλ Παρκ (Central Park)

Οι top 10 αθλητές

  1. Floyd Mayweather, Jr.
    Video: τα top 10 του Facebook για το 2015
  2. Manny Pacquiao
  3. Ronda Rousey
  4. Lionel Messi
  5. Cristiano Ronaldo
  6. Tom Brady
  7. Stephen Curry
  8. LeBron James
  9. Serena Williams
  10. Carlos Tevez

Οι top 10 διασκεδαστές

  1. Ed Sheeran
    Video: τα top 10 του Facebook για το 2015
  2. Taylor Swift
  3. Kanye West
  4. Wiz Khalifa
  5. Drake
  6. Pitbull
  7. Caitlyn Jenner
  8. The Weeknd
  9. Shakira

Οι top 10 ταινίες

  1. Star Wars: The Force Awakens
    Video: τα top 10 του Facebook για το 2015
  2. Fast & Furious 7
  3. Jurassic World
  4. Avengers: Age of Ultron
  5. American Sniper
  6. Straight Outta Compton
  7. Fifty Shades of Grey
  8. Mad Max: Fury Road
  9. Magic Mike XXL
  10. Pitch Perfect 2

Οι top 10 πολιτικοί

  1. Barack Obama
    Video: τα top 10 του Facebook για το 2015
  2. Donald Trump
  3. Dilma Rousseff
  4. Hillary Clinton
  5. Bernie Sanders
  6. Luiz Inácio Lula da Silva
  7. Recep Taytip Erdoğan
  8. Muhammadu Buhari
  9. Narendra Modi
  10. Benjamin Netanyahu

Τα top 10 νέα παιχνίδια

  1. FIFA15
    Video: τα top 10 του Facebook για το 2015
  2. Mortal Kombat X
  3. Fallout Shelter & Fallout 4
  4. Batman: Arkham Knight
  5. The Witcher 3: Wild Hunt
  6. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  7. Dying Light
  8. Star Wars: Battlefront
  9. Pac-Man 256
  10. Halo 5: Guardians

Οι top 10 τηλεοπτικές εκπομπές

  1. Game of Thrones
    Video: τα top 10 του Facebook για το 2015
  2. The Walking Dead
  3. The Daily Show
  4. Saturday Night Live
  5. WWE Raw
  6. The Simpsons
  7. 19 Kids and Counting
  8. Grey's Anatomy
  9. Last Week Tonight with John Oliver
  10. Orange is the New Black

About Freegr network

Από το Blogger.