Η AMD δημοσιεύει νέα για τα Bristol Ridge SOC

Οι 7ης γενιάς επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές της εταιρίας έρχονται σύντομα στην αγορά και η AMD αποκαλύπτει μερικά από τα χαρακτηριστικά τους.

Συνολικά με τα Bristol Ridge SOC έχουμε ένα πακέτο της GlobalFoundries η οποία και για αυτή τη γενιά μένει πιστή στα 28 νανόμετρα (HKMG), βελτιώνοντας αρκετά την ενεργειακή απόδοση των chip επισφραγίζοντας έτσι τις διαφορές τους με τους προηγούμενους επεξεργαστές. Οι νέοι βασίζονται στην αρχιτεκτονική Excavator και στο die η AMD έχει πιθανότατα προσθέσει περισσότερες θύρες USB ή/κα SATA δημιουργώντας έτσι ένα πιο ολοκληρωμένο System on Chip. Παράλληλα, όπως τονίζει και το PCPer, βλέποντας το die shot διακρίνονται αλλαγές από τους τελευταίους Carrizo ως προς το υποσύστημα PCI-E, δηλαδή τις διαθέσιμες γραμμές για κάρτες επέκτασης που προσφέρει ο επεξεργαστής αλλά και "μεγαλύτερο" σε έκταση memory controller που κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίξει υψηλότερους χρονισμούς, ή θα είναι σε θέση να "διαβάσει" μεγαλύτερες χωρητικότητες. 
Ακόμη, το TDP πέφτει σε χαμηλότερα επίπεδα (15 Watt) με την AMD να ωθεί τις επιδόσεις σε μεγαλύτερα. Οι επερχόμενοι Bristol Ridge δε θα έχουν πιθανότατα μεγαλύτερο IPC από τους Carrizo, απλά οι υψηλότεροι χρονισμοί θα τους δώσουν με ευκολία την πρωτιά στην αγορά του Mobile όπου και προορίζονται.

 Ισχυρό σημείο τους είναι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών η οποία αποτελείται από 8 modules ενώ είναι αρχιτεκτονικής GCN ξεπερνώντας κατά πολύ τα αντίστοιχα mobile parts της Intel. 
Ένα από τα πρώτα προϊόντα που θα φέρουν κάποιον από τους επερχόμενους επεξεργαστές θα είναι και το HP Envy X360. Το convertible tablet θα έρχεται με οθόνη ανάλυσης μέχρι και 4K και πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά για κάθε χρήστη. Παράλληλα, η επίσημη κυκλοφορία τους στους πρώτους ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα επισημοποιηθεί κατά την Computex 2016 ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως στη desktop πλατφόρμα θα τοποθετούνται στο νέο AM4 Socket.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.