ATHENS SCIENCE FESTIVAL 2016 – Βραδινές εμφανίσεις με πολλές εκπλήξεις!

Τα βράδια στο Athens Science Festival 2016, το φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας που διεξάγεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, είναι γεμάτα χοροθέατρο, Stand Up Comedy, performances, μουσική, παρατηρήσεις με τηλεσκόπια, και άλλα πολλά!
05.04 21:00,  22:00
ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 1-AMΦΙΘΕΑΤΡΟ
Stand Up Science
Πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η Επιστήμη; Oι Science Reactors, με εμπειρία στην επικοινωνία της επιστήμης –καθώς όλοι υπήρξαν famelabers– «δοκιμάζουν» έναν νέο τρόπο διάχυσης της γνώσης προς το ευρύ κοινό: Το Stand up science έχοντας ως πρότυπο το Stand up comedy. Μέσα σε πέντε λεπτά παρουσιάζουν με τρόπο ελκυστικό, χιουμοριστικό και κατανοητό ένα επιστημονικό θέμα αναδεικνύοντας και τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες κυρίως όμως την αγάπη και το πάθος τους για την ίδια την επιστήμη! Το Stand up Science παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βραδιά του Ερευνητή το 2014 και έκτοτε παρουσιάζεται με ξεχωριστή επιτυχία!
Διοργάνωση: Science ReActors
Στο Athens Science Festival συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Στράτος Ασημέλλης, Χημικός, Υποψήφιος Δρ Monty και Πάθη, Βασίλης Γρηγοριάδης, Τηλεπικοινωνίες, Aχ βρε παλιοχορδές!, Δημήτρης Δούκογλου, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός: Φυσική Επιλογή και Εσύ, Αθανάσης Κουστένης, Βιοχημικός: Από δυο…ποτάμια!, Αγγελική Κωνσταντινίδου, Οικονομολόγος, Όταν το φαί μας… τρώει!, Τάκης Λάζος, Φυσικός: Οι γάτες ξέρουν από Φυσική;, Δημήτρης Μακρής, Καθηγητής Μάνατζμεντ και Καινοτομίας: Η αβάσταχτη ανημπόρια!, Νίκος Μουστάκας, Eπιστήμων Υλικών, I need a hero!, Νίκος Παπαδημητρίου, Χημικός-Μηχανικός: Πόσο άτακτος είσαι;, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου, Βιολόγος: When Harry met Sally, Δημήτρης  Τσιμπίδας, Αστροφυσικός: Κανείς δεν είναι άσφαλτος, Άννα Χριστοδούλου, Φυσικός: Μάνα θα πάω Γκαλαπάγκος.
Παρουσιάζει ο Δημήτρης Δούκογλου
Ιδέα-Σχεδιασμός-Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Eπικοινωνία της Επιστήμης
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός, σκηνοθέτης
Η ομάδα Science Reactors αποτελείται από νέους επιστήμονες, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό Famelab (διαγωνισμός για την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της Επιστήμης) και «κτίζεται» σταδιακά τα τελευταία τρία χρόνια με στόχο να βγει η γνώση από την τάξη και το εργαστήριο και με τρόπο απολαυστικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των νέων για την επιστήμη.
05.04, 21:30 – 22:00

ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 1-AMΦΙΘΕΑΤΡΟ

Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ: Δίνη
Τα πάντα σαλεύουν σ’ έναν αέναο ρυθμό…
Το σώμα, το μέσα υλικό, ο νους και τα παράγωγά τους πάλλονται σε μια περιστροφική δίνη που δυναμώνει ακόμη πιο πολύ όταν συναντώνται αντίθετα ρεύματα. Δίνη στον αέρα σε ανυψώνει άναρχα κι επικίνδυνα και σε προσγειώνει άλλοτε ανώμαλα κι άλλοτε πιο ομαλά. Δίνη στο νερό, σε ρουφά σε καταπίνει σε φτάνει στον πάτο, κι ύστερα φεύγει κι αν σου έχει μείνει ανάσα θ’ανέβεις πάλι στο έξω φως.
Αγωνίες, συγκρούσεις, μάχες, απώλειες, έρωτες, χαρές στροβιλίζονται χωρίς σταματημό μέσα στα σπλάχνα της. Σκέψεις αέρινες, σκέψεις υγρές ακολουθούν την κυκλική τροχιά της και τον επίμονο δυνατό ρυθμό της. Το σύμπαν όλο στον κύκλο του χρόνου και του χώρου, μάχονται να φθάσουν το μηδέν και το άπειρο… Η δίνη που εξαφανίζει ακαριαία το παρόν και ρουφά μέσα της το παρελθόν και το μέλλον.Το σώμα, το πνεύμα, πριν και μετά τη δίνη… φόβος ή δύναμη;

Διοργάνωση: Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ

Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Πιάνο: Κώστας Λειβαδάς
Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος
Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Βιβή Χριστοδουλοπούλου, Δημήτρης Γρίντζος, Ίριδα Τζαβά, Άννα Λύκουρα, Ana Oremolap Ziur, Άννα Κούμα, Αντωνία Λειβαρτζηνού, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Δήμητρα Σακκά και Γιώργος Χρηστάκης.
07.04  21:00 – 22:00
ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ
Τραγουδάει το μποζόνιο Higgs;
To 2012, σχεδόν μισό αιώνα μετά την θεωρητική του διατύπωση, το μποζόνιο Higgs ανακαλύφθηκε από τα πειράματα CMS και ATLAS, με δεδομένα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN. Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, ο πειραματικός φυσικός Piotr Traczyk θα επιχειρήσει να απαντήσει σε τρία ερωτήματα: Τί είναι το μποζόνιο Higgs; Πώς ανακαλύφθηκε; Πώς μπορούμε να το κάνουμε να "τραγουδήσει";

Ομιλητής: Dr. Piotr Traczyk, Φυσικός Υψηλών Ενεργειών στο πείραμα CMS του CERN / INFN Torino

Διοργάνωση: Πείραμα CMS στο CERN

O Piotr Traczyk είναι Πολωνός φυσικός υψηλών ενεργειών, γεννημένος στην Βαρσοβία, όπου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη φυσική στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας. Συνέχισε τις διδακτορικές του σπουδές στο Εθνικό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας της Πολωνίας. Η διδακτορική του έρευνα περιελάμβανε την εξομοίωση νέων σωματιδίων όπως προβλέπονται από θεωρίες των επιπλέον διαστάσεων. Οι εξομοιώσεις αυτές αφορούσαν την έρευνα που θα γινόταν, στον υπό κατασκευή τότε, ανιχνευτή CMS στο CERN. Το 2008 ο Piotr έλαβε την υποτροφία Marie Curie που του επέτρεψε να συνεχίσει για δύο χρόνια την έρευνά του στο CERN. Αφού ολοκλήρωσε δύο χρόνια έρευνας ως μέλος του US Caltech, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και του Πανεπιστημίου της Ρώμης-Σαπιένζα, αυτή την περίοδο εργάζεται για το πείραμα CMS. Η παρούσα έρευνά του εστιάζεται στην αναζήτηση νέων φαινομένων βασιζόμενων στην θεωρία των έξτρα διαστάσεων και «βαριών» σωματιδίων που προβλέπονται από τη θεωρία της υπερσυμμετρίας. Επίσης σχεδιάζει αλγορίθμους για ανακατασκευασμένα δεδομένα από τον ανιχνευτή και ειδικότερα λογισμικό για την ανίχνευση των μιονίων καθώς επίσης και για τη μελλοντική αναβάθμιση του ανιχνευτή CMS. Από την αρχή της παραμονής του στο CERN, ο Piotr είναι πολύ ενεργός σε δράσεις εκλαΐκευσης της επιστήμης, οργανώνοντας εργαστήρια, δίνοντας ομιλίες, κάνοντας ξεναγήσεις και παίζοντας μουσική στο Φεστιβάλ Tζαζ του Montreux. Ήταν επίσης φιναλίστ στο Ελβετικό Famelab και έχει τέλος δουλέψει στην παραγωγή βίντεο του CERN σχετικά με την εκλαΐκευση και επικοινωνία της επιστήμης.
Athens Science Festival 2016

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.