Έρευνα του MIT επιτρέπει τη χρήση του Wi-Fi χωρίς passwords

Νέα έρευνα του Εργαστηρίου Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του MIT φιλοδοξεί να κάνει το Wi-Fi ασφαλέστερο ενώ την ίδια στιγμή απαλείφει την ανάγκη χρήσης passwords από τους χρήστες.Το CSAIL έχει αναπτύξει το σύστημα Chronos το οποίο επιτρέπει σε ένα Wi-Fi access point να εντοπίζει με ακρίβεια όλους τους adapters συσκευών που συνδέονται με αυτό. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει πρόσβαση σε ένα Wi-Fi router με βάση την ακριβή τοποθεσία του χρήστη, ενώ συγχρόνως θα καθιστά δυσκολότερη την πρόσβαση ενός εισβολέα στο δίκτυο από μία απομακρυσμένη θέση.
Το Chronos λειτουργεί υπολογίζοντας τον χρόνο που απαιτείται ώστε τα δεδομένα να μεταφερθούν από τον χρήστη στο access point ενώ συγχρόνως λαμβάνει και συνθέτει δεδομένα από πολλαπλές μπάντες συχνοτήτων ώστε τα αποτελέσματα να είναι ακριβέστερα.
Οι ερευνητές του MIT θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι έως και 20 φορές πιο ακριβής από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα. Δοκιμάζοντας το σύστημα Chronos σε ένα τυπικό νοικοκυριό οι ερευνητές ήταν σε θέση να ταυτοποιήσουν την τοποθεσία ενός χρήστη, δηλαδή σε ποιο δωμάτιο αυτός βρίσκεται, στο 94% των περιπτώσεων. Αντίστοιχα, κατά τη δοκιμή σε ένα σαφώς πιο πολυσύχναστο μέρος όπως ένα café το σύστημα ήταν σε θέση να «διακρίνει» τους χρήστες που βρίσκονταν εντός του καταστήματος από αυτούς που βρίσκονταν ακριβώς έξω από αυτό στο 97% των περιπτώσεων

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.