τεχνολογία

Το 2030 στον αστεροειδή Ψυχώ όπως στην σειρά The expanse

Τον αστεροειδή "Ψυχώ 16" αναμένεται μέχρι το 2030 να επισκεφθεί διαστημικό σκάφος της NASA. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή ,σε μεταλλικό αστεροειδή καθώς πιστεύεται πως αποτελείται από πολύτιμα μέταλλα και αν μπορούσε να φθάσει στην γη η αξία του θα ξεπερνούσε τα τρισεκατομμύρια ευρώ. Έχει διάμετρο 240 χιλιομέτρων και αποτελείται εξ ολοκλήρου από πολύτιμο κράμα νικελίου, σιδήρου και χρυσού. Ο λόγος για τον αστεροειδή με την ελληνική ονομασία Ψυχώ 16, ο οποίος απασχολεί τους τελευταίους μήνες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αξία του εαν μπορούσε να φθάσει με κάποιο τρόπο ανώδυνα στη γη, θα ξεπερνούσε τα τρισεκατομμύρια ευρώ. 
 Σύμφωνα με τους ειδικούς αν μπορούσαν να γίνουν διαστημικές εξορύξεις θα αποτελούσε την έναρξη ενός κλάδου με τεράστιο τζιρο. Γι αυτό και η NASA έχει προγραμματίσει ειδική αποστολή στον μεταλλικό αστεροειδή. Η σποστολή θα πραγματοποιηθεί το 2022 με χρηματοδότηση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας και αναμένεται να φθάσει στον προορισμό της 4 χρόνια μετά. Το 2026 και θα αποτελεί το πρώτο σκάφος που θα επισκεφθεί μεταλλικό αστεροειδή. Ο αστεροειδής πιστεύεται πως εμπεριέχει τεράστιες ποσότητες χρυσού, νικελίου και σιδήρου και θα μπορούσε σύμφωνα με τους ειδικούς να σώσει την παγκόσμια οικονομία. 
 Η Νασα, όμως, δεν σχεδιάζει προς το παρόν να πραγματοποιήσει εξορύξεις, αλλά να εξερευνήσει τον αστεροειδή με σκοπό να δοθούν απαντήσεις σε δεκάδες επιστημονικά ερωτήματα, από τα οποία κάποια είναι ανησυχητικά. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο Ψυχώ 16 αποτελούσε μέρος ζώνης αστεροειδών του ΑΡΗ και του ΔΙΑ και ότι αποτελεί κίνδυνο για την γη. Γι αυτό και έγινε επίσπευση των διαδικασιών για την αποστολή, κάτι που χαιρέτησε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πλανητικών επιστημών στην έδρα της NASA.

About Freegr network

Από το Blogger.