Κρυογονική... μνήμη από Microsoft & Rambus

Η συνεργασία των δύο εταιριών που ξεκίνησε το 2015 επέφερε καρπούς όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Rambus, Gary Bronner στο NextPlatform. 
Οι δύο εταιρίες, βλέποντας το τέλμα που έχει φτάσει η σύγχρονη τεχνολογία των μνημών την ίδια στιγμή που ο νόμος του Μούρ δείχνει να μην υπάρχει πια, ανέπτυξαν έναν "νέο" τύπο μνήμης προχωρώντας σε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτή των ανταγωνιστών τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν τη σημασία της ψύξης ακόμα και συμβατικού hardware που έχουν οι enthusiasts στα PC τους και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιδόσεων - και η Rambus ευελπιστεί να το καταφέρει μέσω της κρυογονικής μνήμης που ετοιμάζει με τη βοήθεια της Microsoft. 
Η ιδέα ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια για την ανάπτυξη τεχνολογιών για τον τομέα του κβαντικού computing όμως γρήγορα τα πρώτα prototypes βγήκαν στη παραγωγή για εσωτερική φυσικά χρήση και μέσα στο έτος οι δύο εταιρίες θα δοκιμάσουν αντίστοιχες μνήμες σε κβαντικά μηχανήματα. Αυτό όμως δε θα βοηθήσει συμβατικά συστήματα αλλά περισσότερο datacenters όπου τα υποσυστήματα είναι αρκετά πυκνοκατοικημένα στο εσωτερικό των racks ενώ συνήθως βρίσκονται σε κλιματιζόμενα δωμάτια για μέγιστη ψύξη, μιας και τα παραπάνω συστήματα λειτουργούν ασταμάτητα. Η μείωση των θερμοκρασιών, σύμφωνα με την Rambus μπορεί να βοηθήσει τόσο στις συνολικές επιδόσεις, όσο και στην αποδοτικότητα αλλά και το scalability σε αντίστοιχα συστήματα..

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.