τεχνολογία

Microsoft Surface Pro με αυτονομία και LTE

Η Microsoft βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει ένα νέο Surface Pro σήμερα, εγκαινιάζοντας παράλληλα την εγκατάλειψη του αριθμητικού μοντέλου που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα στις εμπορικές ονομασίες της συγκεκριμένης σειράς. Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που ανέμεναν η νέα πρόταση να ονομαστεί Surface Pro 5, το νέο μοντέλο, φέρει απλά την λιτή εμπορική ονομασία Surface Pro. Το νέο Surface μοιάζει αρκετά με το Surface Pro 4, αλλά το εσωτερικό hardware είναι αυτό που μετρά αυτή τη φορά. «Είναι μια ουσιώδης αλλαγή. Διαθέτει περίπου 800 νέα custom parts στο εσωτερικό του», εξηγεί ο Panos Panay στο The Verge.
Συγκεκριμένα, η Microsoft αναβαθμίζει σημαντικά το νέο Surface Pro σε σχέση με παλαιότερες προτάσεις και του τοποθετεί έβδομης γενιάς Kaby Lake επεξεργαστές, με fan-less design στα Core m3 και Core i5 μοντέλα. Η επιλογή των συγκεκριμένων επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης σε συνδυασμό με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στα Windows 10, κάνει την εταιρεία να είναι πεπεισμένη ότι το Surface Pro θα προσφέρει ως 13,5 ώρες σε διάρκεια μπαταρίας. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το Surface Pro 4 και αν οι ισχυρισμοί της Microsoft ευσταθούν, τότε το νέο Surface Pro θα προσφέρει ως 50% περισσότερη διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα. Αν και οι εκδόσεις των Core m3 και i5, όπως προαναφέραμε δεν περιλαμβάνουν ανεμιστήρα, η κορυφαία έκδοση με τον Core i7 εξοπλίζεται με έναν ανεμιστήρα.
Στις φωτογραφίες δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τι έχει αλλάξει στο νέο Surface Pro, υπάρχουν ωστόσο ορισμένες διαφορές. Περιμετρικά έχει συρρικνωθεί ελάχιστα, ενώ διαθέτει και rounded άκρες, προκειμένου να σας προσφέρει άνεση όταν το κρατάτε σαν tablet. Και, ενώ τα μοντέλα με Core m3 και Core i7 έχουν το ίδιο βάρος, εκείνο με το Core i5 έχει μικρότερο βάρος. Φυσικά, όλα αυτά δεν μπορεί να τα διακρίνει εύκολα κάποιος και η αίσθηση που προσφέρει, σύμφωνα με το Theverge είναι παρόμοια με το Surface Pro 4.
Να αναφερθεί επίσης ότι η Microsoft έχει υιοθετήσει την ίδια γωνία σαν αυτή του Surface Studio των 165 μοιρών, κάτι που του επιτρέπει να παίρνει μια εντελώς επίπεδη μορφή. Οι μεντεσέδες δεν ασφαλίζουν πλέον αν το πιέσετε αρκετά και η εταιρεία υπόσχεται ότι δεν θα σπάσουν αν ανοιχθεί αρκετά. Θα πρέπει να αναφερθεί ακόμη, ότι η εταιρεία ενσωμάτωσε και υποστήριξη Surface Dial στην οθόνη του Surface Pro. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dial όπως και στο Surface Studio, τοποθετώντας το στην κορυφή της οθόνης για να αλληλεπιδράσετε με εφαρμογές όπως το Sketchable. Επίσης, η συγκεκριμένη υποστήριξη θα φθάσει και στα Surface Book και Surface Pro 4, μέσω firmware update.
Surface Pro 14
Αναπόσπαστο τμήμα του, το νέο Surface Pen!
Ο λόγος για την ανανεωμένη γραφίδα, η οποία δεν περιλαμβάνεται πλέον στη συσκευή, αντίθετα θα πρέπει να την αγοράσετε έναντι του ποσού των 99 δολαρίων. Αν και θα λειτουργεί στις ήδη υπάρχουσες συσκευές, η νέα λειτουργία Tilt, θα είναι συμβατή μόνο με το Surface Pro προς το παρόν. Η λειτουργία Tilt, ανιχνεύει τη γωνία της γραφίδας για την επίτευξη της σκίασης και της καλύτερης ακρίβειας.
surface pen
Η Microsoft έχει επίσης τροποποιήσει τα επίπεδα της αίσθησης της πίεσης στα 4096, ενώ μείωσε και τα επίπεδα της πίεσης ενεργοποίησης της γραφής. Πλέον η γραφή, είναι παρουσιάζει λιγότερο lag και έχει σαφώς μεγαλύτερη απόκριση στο Surface Pro. Μένει να φανεί ποια θα είναι η γνώμη του κόσμου, αν και φαίνεται ότι η εταιρεία προέβη σε σημαντική βελτίωση στο τομέα αυτό. Όπως και στα Surface Laptop, η Microsoft επιλέγει πληκτρολόγια με ύφασμα Alcantara για το Surface Pro. Ειδικότερα, τα Surface Pro Type Covers θα είναι διαθέσιμα ξεχωριστά στη τιμή των 159 δολαρίων, αν και θα υπάρχει και το συνηθισμένο Type Cover χωρίς ύφασμα Ancantara έναντι του ποσού των 129 δολαρίων. Δεν υπάρχουν θύρες USB-C, αντίθετα περιλαμβάνει Surface connector, θύρες USB και mini DisplayPort, όπως και στο Surface Pro 4.
Για πρώτη φορά, στο Surface Pro, η Microsoft θα διαθέσει μια έκδοση με συνδεσιμότητα LTE. Η νέα έκδοση θα υποστηρίζει κάρτες τύπου micro SIM και eSIM και θα τιμολογούνται λίγο ακριβότερα από τα μοντέλα που δεν θα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την τιμή του Surface Pro με LTE συνδεσιμότητα. Ο Panay κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα σειρά θα είναι η πιο γρήγορο σε υιοθέτηση. Τα νέα Surface Pro είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα με τις τιμές τους να εκκινούν από τα $799 και θα κυκλοφορήσουν στις 15 Ιουνίου σε 26 διαφορετικές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

About Freegr network

Από το Blogger.