Πανευρωπαϊκοί κανόνες πώλησης και πτήσης για τα drone

Από τις 12 Μαΐου έως και τις 12 Αυγούστου θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση για τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), με σκοπό τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την πώληση και χρήση των μικρών drone, το οποίο θα ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Μέχρι σήμερα, κάθε κράτος-μέλος μπορούσε να θεσπίσει τους δικούς του κανόνες για τα μικρά drone, δηλαδή όσα έχουν βάρος μικρότερο από 150 κιλά, με συνέπεια να υπάρχουν αρκετές και σημαντικές διαφορές από χώρα σε χώρα. Οι προτάσεις του EASA αποσκοπούν στη μείωση της πιθανότητας σύγκρουσης των drone με διερχόμενα αεροσκάφη και επομένως στον περιορισμού του ρίσκου πρόκλησης ατυχημάτων. Προβλέπουν τη χρήση εξοπλισμού στα drone που θα επιτρέπουν την αναγνώριση της “ταυτότητάς” τους από απόσταση, όπως επίσης και την εφαρμογή της τεχνολογίας geo-fencing, ώστε να μην μπορούν να πετάξουν σε απαγορευμένες περιοχές, όπως αεροδρόμια και πυρηνικά εργοστάσια. 
Οι παραπάνω προδιαγραφές θα ενσωματωθούν στην πιστοποίηση CE, που πρέπει να συνοδεύει τα drone (όπως και κάθε άλλο προϊόν), για να μπορούν να πωλούνται εντός Ε.Ε. Παράλληλα, τα drone θα διακριθούν σε κατηγορίες, σε καθεμία από τις οποίες θα διαφέρουν οι επιτρεπόμενες περιοχές πτήσης, όπως και η διαδικασία απόκτησης άδειας για τον χειριστή. Τέλος, θα πρέπει να εγγράφονται σε ένα ειδικό μητρώο όλοι οι κάτοχοι drone βάρους μεγαλύτερου από 250 γραμμάρια. Λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις που θα διατυπωθούν κατά τη δημόσια διαβούλευση, ο EASA θα πρέπει να υποβάλει τις τελικές του προτάσεις στην Κομισιόν μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς. Site: Reuters

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.