ειδήσεις

Κλείνει η δωρεάν αναβάθμιση μέσω των "assistive technologies"

Τα Windows 10 διαθέτουν χαρακτηριστικά τα οποία είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν χρήστες που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Οι βοηθητικές αυτές τεχνολογίες ή αλλιώς "assistive technologies" πέραν από βοηθητικές για πολλούς ανθρώπους, αποτελούσαν επίσης και την... μπαλκονόπορτα που χρησιμοποιούσε πολύς κόσμος προκειμένου να συνεχίσει να αναβαθμίζει δωρεάν από Windows 7 ή 8 στην τελευταία έκδοση των Windows. Η μπαλκονόπορτα αυτή φαίνεται να κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου. 
Η Microsoft ήλπιζε μέχρι σήμερα ο κόσμος να έχει μεταβεί στα καινούρια Windows 10, αφήνοντας πίσω του τα Windows 7. Αν και το λειτουργικό συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά του στην αγορά, η αύξηση αυτή είναι σαφέστατα πιο αργή από ότι θα ήλπιζε η εταιρία. Σήμερα το νέο λειτουργικό της Microsoft φαίνεται να κατέχει περίπου το 30% της αγοράς, με βάση τα νούμερα του NetMarketShare για τον Οκτώβριο του 2017. Ένα 5% από αυτό το 30% έχει ήδη μεταβεί στην τελευταία Fall Creators Update έκδοση των Windows 10, η οποία κυκλοφόρησε στις 17 Οκτωβρίου. 
Το 30% όμως συνεχίζει να είναι σημαντικά μικρότερο έναντι των 46% που απολαμβάνουν ακόμα τα Windows 7, παρόλο την δωρεάν αναβάθμιση που ακόμα μπορεί να κάνει κάποιος, απλά δηλώνοντας ότι χρησιμοποιεί βοηθητικές τεχνολογίες. Παρόλο το ότι η δωρεάν αναβάθμιση αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κίνητρο για πολλούς να μεταβούν στην νέα έκδοση των Windows, η Microsoft ανέφερε αυτές τις μέρες ότι θέτει χρονικό όριο σε αυτή την δυνατότητα. Ειδικότερα θα μπορεί να αναβαθμίσει κάποιος στα Windows 10 δωρεάν, δηλώνοντας ότι χρησιμοποιεί βοηθητικές τεχνολογίες, το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. 
Μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα παρέχεται αυτή η δυνατότητα και όποιος διαθέτει κλειδί Windows 7 ή 8 και επιθυμεί να μεταβεί στα Windows 10, θα πρέπει να πληρώσει για νέο κλειδί. Βέβαια δεν αποκλείεται η Microsoft να συνεχίσει να παρέχει αυτή τη δυνατότητα και η όλη ιστορία να είναι απλά άλλος ένας έμμεσος τρόπος πίεσης των χρηστών παλαιότερων εκδόσεων των Windows να συντομεύουν την αναβάθμισή τους. Δεν αποκλείεται όμως το χρονικό όριο να ισχύει και όποιος ανέβαλε μέχρι σήμερα την μετάβασή του στο νέο λειτουργικό να πρέπει να το πάρει απόφαση και να αναβαθμίσει.

About Freegr network

Από το Blogger.