freegr

ΠΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Όταν η Apple και η Samsung παρουσιάζουν ένα νέο smartphone, η χρηματιστηριακή αξία τους είναι σίγουρο ότι θα μεταβληθεί, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, προσθέτοντας ή αφαιρώντας δισεκατομμύρια δολάρια. Η αντίδραση αυτή της αγοράς, δεν περιορίζεται μόνο στις εταιρείες οι οποίες κατασκευάζουν αυτά τα προϊόντα. Πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες λιανικής πώλησης βρίσκονται αντιμέτωποι με μια παρόμοια κατάσταση. Φέτος, τα ανάμεικτα συναισθήματα που προκάλεσε η νέα σειρά iPhone συσκευών της Apple, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, με τις μετοχές αρχικά να κινούνται ανοδικά, όταν ο CEO Tim Cook έλαβε θέση στη σκηνή στις 12 Σεπτεμβρίου για να αποκαλύψει τα νέα iPhones. Στη συνέχεια ακολούθησαν πτωτική πορεία όταν αποκαλύφθηκαν τα iPhone 8 και το premium iPhone X.

Μια παρόμοια κατάσταση συνέβη και με πολλούς Αμερικανικούς παρόχους. Η Verizon, η AT&T και η Sprint, όλες είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν λίγο πριν την αποκάλυψη των συσκευών, για να σημειώσουν πτώση μόλις αποκαλύφθηκε το iPhone X, με την T-Mobile να αποτελεί την μόνη εξαίρεση. Πολλοί χρήστες, ιδίως στο εξωτερικό, αγοράζουν το smartphone τους απευθείας από τους παρόχους. Αλλά για αυτές τις εταιρείες, η αποκάλυψη μιας συσκευής, δεν σημαίνει μόνο πώληση περισσότερων συσκευών. Αντιθέτως, μεταφράζεται και σε μια ευκαιρία προσθήκης νέων χρηστών στη συνδρομητική βάση, πώλησης νέων αξεσουάρ, όπως θήκες και ακουστικά.

Η παρουσίαση συσκευών εκ μέρους της Samsung, συνοδεύεται από παρόμοιες μεταβολές. Τα δυο μεγάλα φετινά events παρουσίασης συσκευών, προκάλεσαν μεικτά συναισθήματα στους επενδυτές της Samsung, πρόσθεσαν όμως εκατομμύρια δολάρια στην αξία ορισμένων από των μεγαλύτερων παρόχων. Συγκεκριμένα, όταν το Galaxy S8 αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο, οι μετοχές της Samsung παρουσίασαν αύξηση, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι οι καταναλωτές θα επιλέξουν να αναβαθμίσουν στο νέο μοντέλο. «Εντυπωσιάζονται, αν μπορούν να σε κάνουν να επισκεφθείς το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, ή τα φυσικά καταστήματα, είναι μια εκπληκτική εναρκτήρια διαδικασία για να σε κάνουν να αγοράσεις μια θήκη, ένα case cover ή οτιδήποτε άλλο», αναφέρει ο Cliff Maldonado, ιδρυτής της BayStreet Research. Αντίθετα, με το Galaxy Note 8, η Wall Street έδειχνε να μην συγκινείται ιδιαίτερα, από το μεγαλύτερο μοντέλο. Η μόνη εξαίρεση αποτέλεσε η Apple, που η μετοχή της αυξήθηκε, όταν το Galaxy Note 8 παρουσιάστηκε.

About Freegr network

Από το Blogger.