ειδήσεις

"Decentralized 2017", μια πρωτοποριακή συνάντηση κορυφής

Με 450 συνέδρους από όλον τον κόσμο πραγματοποιείται στη Λεμεσό το συνέδριο "Decentralized 2017", μια πρωτοποριακή συνάντηση κορυφής, εστιασμένη στους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία Βlockchain και τα αποκεντρωμένα συστήματα επηρεάζουν τη βιομηχανία και την κοινωνία. Tο Συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο εκδίδει όλους τους τίτλους σπουδών των αποφοίτων του (πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα) στο Bitcoin Blockchain. 
Οι πρώτοι τίτλοι σπουδών στο Blockchain εκδόθηκαν το 2014, σήμερα όμως το πανεπιστήμιο μεταβαίνει από τη δοκιμαστική στην πλήρη εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας σε συνεχή βάση, για όλους τους αποφοίτους του. Ήδη τα πτυχία όλων των αποφοίτων του εαρινού τετραμήνου 2017 (συνολικά 1.291 πτυχία) εκδόθηκαν στο Bitcoin Blockchain. Η νέα αυτή υπηρεσία ανακοινώθηκε από τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνη Πολεμίτη, στην εναρκτήρια ομιλία του. «Πιστεύουμε ότι στο εγγύς μέλλον ο καθένας θα έχει την κυριότητα των προσωπικών του δεδομένων, τα οποία θα μπορεί να μοιράζεται και να επικυρώνει κατά βούληση, ενώ συγχρόνως θα είναι πλήρως εξασφαλισμένη η ιδιωτικότητα των δεδομένων αυτών. 
Οι σχετικές ενέργειες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελούν βήματα προς το αποκεντρωμένο αυτό μέλλον, το οποίο θα γίνει αισθητό μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια». «Ο ρόλος μας ως πανεπιστήμιο», πρόσθεσε, «επικεντρώνεται στην πρώτη γραμμή αυτών των τεχνολογικών αλλαγών, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για το έργο που επιτελείται από την ερευνητική μας ομάδα. Η τεχνολογική πλατφόρμα αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μελέτες πάνω σε δύσκολα ζητήματα, όπως π.χ. το ζήτημα της ανάκλησης». «Προσβλέπουμε στη συζήτηση όλων αυτών των θεμάτων με τους συναδέλφους του ακαδημαϊκού χώρου, τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα των εμπειρογνωμόνων της τεχνολογίας Blockchain» επισήμανε ο κύριος Πολεμίτης. 
 Όλοι οι τίτλοι σπουδών που εκδίδονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα ψηφιοποιούνται και το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα θα προστίθεται στο Bitcoin Blockchain. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς και άμεσης πιστοποίησης της αυθεντικότητάς τους (π.χ., σε έναν πιθανό εργοδότη ή ακαδημαϊκό ίδρυμα) μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ή και ανεξάρτητα. (Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.block.co, όπου όλη η τεχνολογία που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι διαθέσιμη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα.)

About Freegr network

Από το Blogger.