τεχνολογία

ΤΟ 2018 Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Η Synaptics, η εταιρία που βρίσκετε πίσω από την τεχνολογία αφής σε εκατομμύρια laptop trackpads και οθόνες smarphones, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του πρώτου ενσωματωμένου στην οθόνη, οπτικού αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος. Ονομάζεται Clear ID και αναμένετε να λειτουργεί εξίσου αξιόπιστα με τους αισθητήρες που έχουμε συνηθίσει μέχρι προσφάτως στο home button δημοφιλών συσκευών. Η μαγική διαφορά της νέας τεχνολογίας θα είναι η δυνατότατα πιστοποίησης δακτυλικού αποτυπώματος πατώντας πάνω στην επιφάνεια της οθόνης. 
Η πρώτη ανακοίνωση που αφορούσε την συγκεκριμένη τεχνολογία είχε γίνει ένα χρόνο πριν αλλά απείχε πολύ από ανακοίνωση τελικού προϊόντος. Η νέα ανακοίνωση, αυτής της βδομάδας, αφορά προϊόν που έχει πλέων μπει στο στάδιο μαζικής παραγωγής και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Synaptics προορίζεται για τις TOP 5 κατασκευάστριες εταιρίες smarphones. Το γεγονός ότι η Synaptics χρησιμοποιεί στην ανακίνηση της τον όρο “OLED infinity displays” υπονοεί ότι ένας από αυτούς του κατασκευαστές θα είναι η Samsung, από την άλλη υπάρχουν αναφορές ότι η Samsungαπομακρύνετε από την συνεργασία της με την Synaptics επομένως δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλείς συμπεράσματα για το ποιος κατασκευαστής θα είναι ο πρώτος που θα παρουσιάσει συσκευή με Clear ID, πιθανόν η Xiaomiπου δείχνει ενθουσιασμό για υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στην σειρά Mi Mix να κάνει την πρωτιά, ο χρόνος θα δείξει. 
Ανεξαρτήτως όμως από το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα παρουσιάσει αυτή την νέα τεχνολογία σε συσκευή smarphone, είναι βέβαιο ότι πολλοί θα ακολουθούσουν μέσα στο 2018. Η φουτουριστική δυνατότητα να ξεκλειδώσει κάποιος το τηλέφωνό του αγγίζοντας απλά την οθόνη σίγουρα αποτελεί στοιχειό ενθουσιασμού και οι σχεδίαση στο γραφικό περιβάλλον του λειτουργικού θα προσαρμοστεί ανάλογα. Η ζήτηση και η υιοθέτηση για την νέα τεχνολογία είναι σχεδόν βέβαιη.

About Freegr network

Από το Blogger.