τεχνολογία

Αποκαλύψεις για εξωγήινη ζωή από την NASA

Νέες πληροφορίες για τις μορφές εξωγήινης ζωής αναμένετα να αποκαλύψει η Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) σε νέα συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, η συνέντευξη τύπου θα δοθεί σε επιστήμονες που έχουν εργαστεί στο διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συμβάλλει στην ανακάλυψη 2.500 πλανητών με περίπου 2.000 ακόμα που πρέπει να μελετηθούν στο μέλλον και μερικούς ανάμεσά τους να μοιάζουν αρκετά γήινοι. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler βρήκε επίσης τη Ζώνη Goldilocks, γύρω της οποία περιστρέφονται αμέτρητοι πλανήτες με την θερμοκρασία να είναι αρκετά υψηλή τόσο ώστε να υποστηρίζει τις ιδιότητες του υγρού στοιχείου. 
Όπως διευκρινίζεται στις νέες ανακαλύψεις της NASA σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η μηχανή εκμάθησης της Google. «Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές που χρησιμοποιούν τη μηχανική εκμάθηση από την Google, την λειτουργία δηλαδή τεχνητής νοημοσύνης που δείχνει το δρόμο για νέους τρόπους ανάλυσης των δεδομένων του Kepler» ανέφερε η NASA σε ένα δελτίο τύπου που προλόγιζε εν μέρει τις πολυαναμενόμενες αποκαλύψεις του συνεδρίου, σύμφωνα με το Inquisitr. Λίγο πριν την συνέντευξη Τύπου μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι σε αυτή θα συμμετάσχει και ο διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής Paul Hertz, ο οποίος εργάζεται στο κεντρικό γραφείο της NASA στην Ουάσινγκτον αλλά και η ερευνητής του προγράμματος Kepler, Jessie Dotson, που εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο Ames της NASA στη Silicon Valley. Το παρών θα δώσει επίσης και ο ανώτερος μηχανικός της Google, κ. Christopher Shallue. 
Μάλιστα η υπηρεσία ενθαρρύνει τους φανατικούς της επιστήμης του διαστήματος να θέσουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης καθώς κι αυτές για την ξένη μορφή ζωής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #askNASA. Οι σχετικές ερωτήσεις θα εξεταστούν και θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA ζωντανά. Όσο για το αν η NASA θα επιβεβαιώσει ή όχι την ύπαρξη εξωγήινων, οι πιστοί θα πρέπει να συντονιτούν με το livestreaming της εταιρείας για να μάθουν.

About Freegr network

Από το Blogger.