ειδήσεις

«Always Connected PCs» για το μέλλον των PC

Η Microsoft μαζί με την Qualcomm ανακοίνωσαν και επίσημα τα Always Connected PCs, δηλαδή τα laptops εκείνα που με επεξεργαστές ARM θα διαθέτουν συνδεσιμότητα LTE και μεγάλης διάρκειας μπαταρία. Η κίνηση αυτή της Microsoft είχε προαναγγελθεί από πέρυσι και είχε επιβεβαιωθεί το φθινόπωρο που μας πέρασε και αφορά υπολογιστές που θα χρησιμοποιούν επεξεργαστές τεχνολογίας ARM της Qualcomm, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο που διοργανώνει η τελευταία στη Χαβάη. Με μία ανάρτηση ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Terry Myerson, επικεφαλής του τομέα Windows και συσκευών, χαρακτήρισε την άφιξη των Always Connected PCs σαν μία «σημαντική τεχνολογική πρόοδο, όπως συνέβη με το αυθεντικό laptop, την εικονική πραγματικότητα και το cloud computing». 
«Βρισκόμαστε πάλι στην αρχή ακόμα μίας μεγάλης τεχνολογικής αλλαγής: στην ικανότητα να είμαστε συνδεδεμένοι κάθε ώρα, οπουδήποτε με τα Always Connected PCs τα οποία θα είναι συνεχώς ενεργοποιημένα, πάντα συνδεδεμένα και με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε επίπεδο κατασκευαστών, η Asus ήδη ανακοίνωσε το NovaGo το πρώτο παγκοσμίως Gigabit LTE laptop, με ικανότητα να κάνει download μία δίωρη ταινία σε χρόνο μόλις 10 δευτερολέπτων. Επιπλέον, η συσκευή θα προσφέρει 30 ημέρες αναμονή και 22 ώρες χρήσης. Παρόμοια χαρακτηριστικά θα διαθέτει και το Envy x2 της HP, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί την άνοιξη του 2018, θα μπορεί να αποκολλάται από το πληκτρολόγιο και να μετατρέπεται σε ταμπλέτα. Αυτό το μοντέλο θα προσφέρει χρόνο ενεργής χρήσης έως και 20 ωρών και συνδεσιμότητα LTE2. 
Μία τρίτη Always Connected συσκευή θα κάνει την εμφάνισή της από την Lenovo. Τα laptops των HP και Asus που παρουσιάστηκαν στο Snapdragon Summit χρησιμοποιούσαν λειτουργικό σύστημα Windows 10 σε συνδυασμό με επεξεργαστές Snapdragon 835. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμες οι εν λόγω συσκευές ούτε πόσο θα κοστίζουν. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι θα διαθέτουν μία ειδική έκδοση του Office 365

About Freegr network

Από το Blogger.