τεχνολογία

Samsung Galaxy S9: Με αισθητήρα αναγνώρισης ίριδας και Quick Charge 4+

Αρχίζουν να πληθαίνουν οι αναφορές για τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S9, αλλά δύσκολα θα επιβεβαιωθεί η φήμη ότι θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το συνηθισμένο αυτή τη φορά. Παρόλα αυτά, έχουμε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις που μας δίνουν μια πρώτη εικόνα για τη συσκευή. Η πρώτη αναφορά αφορά τον αισθητήρα αναγνώρισης ίριδας, μιας και η Samsung δεν φαίνεται να πηγαίνει σε τεχνολογία ανάλογη με το Face ID της Apple, αλλά ποντάρει στην βελτίωση του ήδη υπάρχοντος iris scanner. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Samsung θα ανεβάσει την ανάλυση του αισθητήρα στα 3MP από τα 2MP των Galaxy S8/S8+/Note8 και η απόδοση θα ανέβει εκθετικά χάριν στις αντίστοιχες βελτιστοποιήσεις του λογισμικού.
Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα δούμε ούτε αυτή τη φορά αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κρυμμένο κάτω από την οθόνη, ούτε χωμένο σε ειδική εσοχή. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα παραμείνει στο πίσω μέρος, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ότι θα μεταφερθεί σε κεντρικό σημείο κάτω από την διπλή κάμερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και καμία αλλαγή στην οθόνη, άρα περιμένουμε ίδια αναλογία εικόνας 18.5:9.
Τέλος, με αφορμή την ανακοίνωση του Qualcomm Snapdragon 845 SoC την περασμένη εβδομάδα, μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένη την βελτίωση της τεχνολογίας φόρτισης Adaptive Fast Charge της Samsung έτσι ώστε να είναι εφάμιλλη ή και καλύτερη από την Quick Charge 4+ της Qualcomm. Το συμπέρασμα βασίζεται στο γεγονός ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει το Galaxy S9 σε εκδόσεις με επεξεργαστή Snapdragon 845 και Exynos 9810, αλλά πάντοτε υιοθετεί την δική της τεχνολογία ταχείας φόρτισης και όχι αυτήν της Qualcomm.
Αν θέλει να ακολουθήσει/ξεπεράσει την Quick Charge 4+ τότε θα πρέπει τουλάχιστον να “ισοφαρίσει” τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  • Dual Charge: Ακόμη πιο βελτιωμένη έκδοση της τεχνολογίας για φόρτιση της συσκευής με διαχωρισμό του ρεύματος, έτσι ώστε να μειώνεται ο χρόνος φόρτισης και να μην υπερθερμαίνεται η συσκευή
  • Intelligent Thermal Balancing: Επιπλέον ενίσχυση του Dual Charge για αυτόματη διάδοση του ρεύματος μέσω του ψυχρότερου καναλιού για αποφυγή δημιουργίας “καυτών” σημείων και βελτιστοποιημένη διανομή του φορτίου.
  • Advanced Safety Features: Η τεχνολογία Quick Charge 4+ είναι πιστή σε πληθώρα πρωτοκόλλων ασφαλείας και πηγαίνει την ασφάλεια ένα βήμα πιο μπροστά χάριν στην ταυτόχρονη παρακολούθηση της θερμοκρασίας τόσο της συσκευής συνολικά, όσο και του σημείου σύνδεσης ξεχωριστά, έτσι ώστε να αποφεύγεται το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος που μπορεί να καταστρέψει την υποδοχή USB Type-C.

About Freegr network

Από το Blogger.