τεχνολογία

ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ Ή ΤΟ ΤΕΛΟΣ;

Ο μόνος τρόπος για να μην έχετε ακούσει κάποια αναφορά για το Bitcoin και το χαμό τον οποίο έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες, είναι αν ζούσατε κάτω από κάποια πέτρα. Με ρυθμούς που δεν έχουν υπάρξει ξανά στην ιστορία των οικονομικών μέσων, το Bitcoin αλλά και άλλα κρυπτονομίσματα σπάζουν το ένα φράγμα μετά το άλλο κάνοντας μερικούς πανευτυχείς ενώ άλλους φοβισμένους.
Η ανοδική πορεία που έχει σημειώσει το Bitcoin το τελευταίο διάστημα θεωρείται μοναδική, αν μόνο κάποιος λάβει υπ’ όψη πως η τιμή ανα μονάδα βρισκόταν γύρω στα $5,000 στις αρχές του μήνα Οκτωβρίου ενώ τώρα, σχεδόν δύο μήνες μετά, βρίσκεται σταθεροποιημένη στα $19,000. Πολλοί άνθρωποι του τεχνολογικού χώρου αποδίδουν αυτή την λαμπρή επιτυχία στον ντόρο που έχει προκληθεί από τα διαδικτυακά media και όχι μόνο, ενώ άλλοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αρχική θεωρία του οικονομικού μέσου του μέλλοντος.
Στο δρόμο προς την κορυφή ωστόσο, το πρώτο κρυπτονόμισμα του κόσμου φέρνει και παρέα. Για όσους δε γνωρίζουν, από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του Bitcoin, πολλά άλλα διαφορετικά ηλεκτρονικά νομίσματα παρουσιάστηκαν εξυπηρετώντας το κάθε ένα τους δικούς του σκοπούς και αναπτύσσοντας μια αυτόνομη οικονομία.
Τα 5 πιο γνωστά altcoins τα οποία ακολουθούν και αυτά την ανοδική πορεία του Bitcoin, είναι τα Ethereum, Bitcoin Gold, Bitcoin Cash, Litecoin και Monero. Αν και όλα έχουν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, τα Bitcoin Gold και Cash είναι forks (διαχωρισμός από το αρχικό blockchain λόγω κάποια αλλαγής), τα οποία έχουν πλέoν διαφορετική πορεία από το αρχικό νόμισμα. Όλα τα ηλεκτρονικά νομίσματα που αναφέραμε, έχουν σημειώσει φοβερές αυξήσεις στις ισοτιμίες τους σταδιακά, ενώ μερικά να έχουν κάνει ξαφνικές κορυφώσεις της τάξεως του 70%.
Κατά τη συγγραφή του άρθρου οι ακριβείς τιμές των νομισμάτων έχουν ως εξής,
  • Ethereum $808
  • Bitcoin Gold $329
  • Bitcoin Cash $2,912
  • Litecoin $342
  • Monero $355

About Freegr network

Από το Blogger.