τεχνολογία

Γη 2050: το όραμα για τις πόλεις του μέλλοντος

Ο μελλοντολογικός ιστότοπος της Kaspersky Lab διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μοιράζονται τις προβλέψεις τους για το μέλλον και καλεί τους χρήστες να ψηφίσουν τις καλύτερες. Το δημοφιλές multimedia έργο της Kaspersky Lab, Γη 2050, έχει πλέον ενημερωθεί ώστε να περιλαμβάνει οραματικές πανοραμικές εικόνες του Ντουμπάι, της Νέας Υόρκης και της Μόσχας και παρέχει μια φουτουριστική εικόνα για το πώς θα μοιάζει ο κόσμος σε 30 χρόνια. Αρχικά, το περιεχόμενο ενημερωνόταν από ερευνητές, ενώ στο επόμενο αυτό στάδιο του προγράμματος η Kaspersky Lab καλεί οποιονδήποτε να μοιραστεί το όραμά του για το μέλλον μέσω του ειδικού ιστότοπου και να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στο έργο. Λόγω της δημοτικότητάς του, τους τελευταίους εννέα μήνες, ο ιστότοπος του προγράμματος έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο προβολές.
Αρκετά νέα πανοράματα είναι πλέον διαθέσιμα για τους χρήστες – επιτρέποντάς τους να δουν πώς θεωρούν οι μελλοντολόγοι ότι μπορεί να μοιάζει η Μόσχα και το Ντουμπάι σε 10, 20 και 30 χρόνια από τώρα. Υπάρχει επίσης ένα νέο πανόραμα για τη Νέα Υόρκη.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογήσουν τις μελλοντολογικές προβλέψεις στον ιστότοπο και να βοηθήσουν τους άλλους να καταλάβουν ποιες προβλέψεις θα μπορούσαν να είναι πιο ρεαλιστικές από άλλες. Ενιαίες προβλέψεις, πανοράματα, γραφικά έργα ή προφίλ συγγραφέων μπορούν τώρα να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διευκολύνουν τους χρήστες να ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους.
Όταν επισκέπτονται τον ιστότοπο 2050.earth, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να βλέπουν ετικέτες που εμφανίζουν ενδιαφέρουσες προβλέψεις. Αυτό θα κάνει τη διαδικασία αναζήτησης ευκολότερη και πιο ομαλή. Όλα τα γραφικά έργα συλλέγονται επίσης σε ειδική σελίδα με τίτλο Τέχνη (art). Έτσι, όσο περισσότερο ψηφίζετε, τόσο περισσότερες πληροφορίες έχετε εσείς αλλά και οι άλλοι χρήστες στη διάθεσή σας. Αυτό θα κάνει το όραμα για τη Γη του μέλλοντος ακόμη πιο ενδιαφέρον.

About Freegr network

Από το Blogger.