ειδήσεις

H TSMC πήρε από την Intel τη κατασκευή entry level CP

Μετά τις αναφορές για το outsourcing chipsets μητρικών η Intel φαίνεται πως θα δώσει και μερικά entry level CPUs στην Ταϊβανέζικη TSMC.
Το πρόβλημα της διαθεσιμότητας της Intel δείχνει να έχει φτάσει στο ζενίθ του κατά το δεύτερο μισό του έτους και αυτή τη στιγμή η εταιρία ψάχνει τρόπους να βελτιώσει την κατάσταση. Οι αναφορές για outsourcing κυκλοφορούν από τα μέσα του 2018, όταν και έγινε γνωστό πως υπάρχει ήδη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών, Intel και TSMC. Η τελευταία είναι η μόνη που μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοιες παραγγελίες που έχουν να κάνουν με entry level chipsets αλλά και CPUs της σειράς Atom.


Την ίδια στιγμή η Intel θα κρατήσει υπό τη στέγη της πολύπλοκα chips όπως τη σειρά Core για desktops και high end desktops - και τους Xeon που προορίζονται για την server αγορά. Σημειώνεται ότι ακόμη και στην HEDT κατηγορία υπάρχουν ελλείψεις, παρά το γεγονός ότι είναι μια πολύ μικρή αγορά σε σχέση με τους Core. Όπως παρουσίασε και η Intel στα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, παρά τις ελλείψεις κατάφερε να σημειώσει υψηλά έσοδα +19% από την ίδια εποχή πέρυσι ξεπερνώντας τις προβλέψεις της Wall Street αυξάνοντας και την τιμή της μετοχής της.

About Freegr network

Από το Blogger.