Νέοι αισθητήρες εικόνας 0.8μm ISOCELL σε smartphones

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε δύο νέους αισθητήρες εικόνας των 0.8 micrometer (μm) pixel, τον 48 Megapixel Samsung ISOCELL Bright GM1 και τον 32 Megapxiel ISOCELL Bright GD1. Καθώς οι κάμερες έχουν γίνει βασική χαρακτηριστική λειτουργία των σημερινών κινητών τηλεφώνων, οι κατασκευαστές smartphone καλούνται να ενσωματώσουν πολλαπλές κάμερες στα νέα μοντέλα, διατηρώντας παράλληλα το κομψό design. 
Με μειωμένο μέγεθος pixel, οι νέοι αισθητήρες παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στον σχεδιασμό, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατασκευαστές της κάμερας να δημιουργήσουν μικρότερες μονάδες ή να ενσωματώσουν περισσότερα pixels στα ήδη υπάρχοντα σχέδια, και συνεπώς επιτρέπουν στους κατασκευαστές smartphones να μεγιστοποιήσουν την χρήση του χώρου σε λεπτά, χωρίς πλαίσια, smartphones. Οι αισθητήρες GM1 και GD1 βασίζονται στην πιο πρόσφατη τεχνολογία απομόνωσης pixel της εταιρείας – την ISOCELL Plus – η οποία βελτιστοποιεί την απόδοση ειδικά για μικρότερης διάστασης pixel, καθιστώντας τα ιδανική λύση για τις σημερινές κάμερες υπερ-υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία Tetracell, όπου τέσσερα pixels συγχωνεύονται, ώστε να λειτουργούν ως ένα, για την αύξηση ευαισθησίας στο φως, οι GM1 και GD1 παρέχουν επίπεδο ευαισθησίας φωτός ίσο με αυτό που προσφέρει ένας αισθητήρας εικόνας 1.6μm-pixel σε 12 και 8 Megapixel ανάλυση, αντίστοιχα. Επιπλέον, οι αισθητήρες υποστηρίζουν την ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS) βασισμένη σε γυροσκόπιο, για γρήγορη και με ακρίβεια αποτύπωση εικόνας
. Η λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) σε πραγματικό χρόνο έχει προστεθεί στον GD1 για ακόμα πιο εξισορροπημένη έκθεση φωτός, πιο πλούσια χρώματα και λεπτομέρεια στη δημιουργία selfie-videos ή σε streaming live video περιεχομένου ακόμα και σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και υψηλή αντίθεση φωτός. Οι Samsung ISOCELL Bright GM1 και GD1 αναμένονται να κυκλοφορήσουν σε μαζική παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.