τεχνολογία

Το Linux on DeX ταιριάζει στο Samsung mobile desktop

Η Samsung η αλήθεια είναι ότι προέβη σε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός με την διάθεση του Dex μαζί με τα Galaxy S8 και S8+. Θα ήθελαν όμως οι άνθρωποι να δημιουργήσουν μια desktop εμπειρία που θα βασίζεται αποκλειστικά στο mobile OS; Η ανακοίνωση του Linux on Dex και η συνακόλουθη beta ίσως δώσει στο hardware έναν ακόμη λόγο να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη λύση της Samsung.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το Dex ήταν ότι το Android ποτέ δεν προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η Samsung προσπαθεί με το Dex να μας πείσει ότι μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του mobile και του desktop. Προς το παρόν θα μπορείτε να προβείτε στην εγκατάσταση μόνο μιας συγκεκριμένης έκδοσης Ubuntu (Ubuntu 16.04 LTS) για το Note 9 ή Galaxy Tab 4. Δεν γνωρίζουμε αν άλλες συσκευές θα αποκτήσουν τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα.
Να σημειωθεί, ότι μερικά Linux apps μπορεί να μην λειτουργούν στο Dex ιδίως αυτά που απαιτούν έναν AMD ή Intel επεξεργαστή και όχι έναν ARM που συναντάμε στις galaxy συσκευές. Επομένως θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς το πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Linux desktop. Αν θέλεις και εσύ να χρησιμοποιήσεις το Linux στο Dex ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
  • Κάνε εγγραφή για το beta πρόγραμμα εδώ
  • Φρόντισε να έχεις τουλάχιστον 8GB χώρου στο Note 9 και Tab S4
  • Μόλις γίνεις αποδεκτός στο beta πρόγραμμα θα λάβεις έναν σύνδεσμο για να κατεβάσεις την εφαρμογή Linux on Dex.
  • Άνοιξέ την και κατέβασε την επίσημη Ubuntu έκδοση για Samsung Dex συσκευές.
  • Μόλις ολοκληρωθεί θα μπορείς να ορίσεις τα storage limits πριν ειοσέλθεις στο Ubuntu desktop.

About Freegr network

Από το Blogger.