ειδήσεις

Mozilla: διπλασιάζει τις δωρεές του στο Tor Project

Το ίδρυμα Mozilla θα κάνει matching σε όλες τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν στο Tor Project μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε σήμερα το Tor Project.
Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε καθώς το Tor Project ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα την προγραμματισμένη καμπάνια δωρεών μέσω της οποίας ο οργανισμός συμπληρώνει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
Τι σημαίνει matching; Για κάθε χρηματική δωρεά που προσφέρεται από τους χρήστες του Tor Project το ποσό θα διπλασιάζεται από το ίδρυμα Mozilla. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το ίδρυμα Mozilla συμφώνησε να κάνει matching τις δωρεές του Tor Project. Πέρυσι, το Tor Project συγκέντρωσε 200.000 δολάρια από δωρεές χρηστών και με τη συμβολή του Mozilla ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα $400.000.
Με τα χρήματα του περασμένου έτους, το Tor Project ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσει ένα τεράστιο facelift του Tor Browser για κάθε επιφάνεια εργασίας, αλλά και να κυκλοφορήσει ένα αποκλειστικό Tor Browser για συσκευές με Android.
Με κονδύλια που θα συγκεντρωθούν φέτος, το Tor Project υποσχέθηκε να:
  • Αυξήσει την ικανότητα, τη διαμόρφωση και την επεκτασιμότητα του δικτύου Tor, βελτιώνοντας και ενσωματώνοντας και άλλα εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής ευκολότερα και πιο αξιόπιστα.
  • Καλύτερη δοκιμασία, μέτρηση και σχεδιασμός λύσεων για τη λογοκρισία στο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε ανθρώπους όλου του κόσμου που ζουν υπό καταπιεστικές κυβερνήσεις να έχουν πρόσβαση στον ιστό με ασφάλεια και ιδιωτικότητα.
  • Ενισχύσει την ανάπτυξη του Tor Browser για το Android, με μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί ελάχιστο εύρος ζώνης.
Οι οργανώσεις Tor και Mozilla είναι βαθιά συνδεδεμένες. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ήδη ότι το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι μια έκδοση του προγράμματος περιήγησης Firefox του Mozilla με πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Όμως και ο Firefox εξαρτάται σημαντικά από τον Tor Browser.
Από το 2016, οι προγραμματιστές της Mozilla φέρνουν χαρακτηριστικά ασφαλείας που αναπτύχθηκαν αρχικά για τον Tor Browser, σαν μέρος ενός εσωτερικού project που ονομάζεται Tor Uplift.
Για παράδειγμα, η λειτουργία Tracking Protection, την οποία ενεργοποίησε το ίδρυμα Mozilla για όλους τους χρήστες χθες, με την κυκλοφορία του Firefox 63, αρχικά βασίστηκε σε μια λίστα με γνωστά fingerprinting domains που διατηρούσε το Tor Project για να τα μπλοκάρει στον Tor Browser. Το ίδρυμα Mozilla ενσωμάτωσε αυτή τη λίστα στον Firefox 48 και αργότερα εξέλιξε το χαρακτηριστικό στην πιο σύνθετη λειτουργία Enhanced Tracking Protection που κυκλοφόρησε χθες.
Για τους λόγους αυτούς, το ίδρυμα Mozilla διπλασιάζει τις δωρεές στο Tor Project από το 2017 και το 2018. Πιθανότατα θα συνεχίσει να τις διπλασιάζει και μελλοντικά.

About Freegr network

Από το Blogger.