ειδήσεις

NASA και Autodesk με νέα διαστημικά οχήματα

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με σχεδιαστικά προγράμματα γνωρίζουν την Autodesk, την εταιρία πίσω από το δημοφιλές AutoCAD. Η Autodesk λοιπόν ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, με σκοπό να εξερευνηθούν τρόποι δημιουργίας νέων landers, διαστημικών οχημάτων δηλαδή που θα ακουμπήσουν πρώτα την επιφάνεια των δορυφόρων του Δία και του Κρόνου. Η Autodesk ισχυρίζεται πως με νέο σχεδιασμό και υλικά μπορεί να επιτευχθεί μία αύξηση στις επιδόσεις της τάξης του 30%.
Δεδομένου του κόστους και των ρίσκων του διαστημικού ταξιδιού, οι μηχανικοί της NASA τείνουν να προτιμούν δοκιμασμένες λύσεις και υλικά όπως τιτάνιο και αλουμίνιο. Συχνά όμως αυτά τα υλικά είναι βαριά και όταν το κόστος μιας αποστολής εξαρτάται ακόμα και από γραμμάρια, η μείωση του βάρους μπορεί να σημάνει περισσότερο χώρο για αισθητήρες και όργανα.
Η Autodesk θα χρησιμοποιήσει κάτι που αποκαλεί “generative design”. Θα χρησιμοποιήσει δηλαδή εκμάθηση μηχανής και cloud computing για να ξεπεράσει τους περιορισμούς που θέτουν οι μηχανικοί. Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιεί και στην Formula 1 και έχει αποδείξει πως μειώνει το χρόνο επίλυσης προβλημάτων σχεδίασης από μήνες σε λίγες εβδομάδες.

About Freegr network

Από το Blogger.