freegr

Chrome με δύο νέα καλούδια του Firefox

Μετά την κυκλοφορία του Chrome 69 με ένα νέο περιβάλλον εργασίας πολλοί από τους χρήστες της εφαρμογής αντιλήφθηκαν ότι η Google προσπαθούσε να αντιγράψει το παλιό περιβάλλον του Firefox. Οι προγραμματιστές της Google φαίνεται να θέλουν να προσθέσουν άλλες δύο λειτουργίες του Firefox στον Chrome: τα tab groups και το scrollable tabs bar. Και οι δύο λειτουργίες βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης αυτή τη στιγμή και δεν γνωρίζουμε πότε θα τα δούμε να έρχονται στη σταθερή έκδοση του Chrome, τουλάχιστον προς το παρόν.
 Τα νέα εμφανίστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν ένας δημοσιογράφος από το Chrome Story blog παρατήρησε ένα πρόβλημα στον Chrome issue tracker με το όνομα “tab groups”. Ο προγραμματιστής της Google, που δημοσίευσε το πρόβλημα, δεν περιέγραφε επακριβώς τον τρόπο λειτουργίας του επερχόμενου χαρακτηριστικού, αλλά ανέφερε ότι “οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τις καρτέλες σε οπτικά διακριτές ομάδες, για καρτέλες που σχετίζονται με διαφορετικές εργασίες.” Η περιγραφή του χαρακτηριστικού είναι αρκετά αόριστη, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα Mozilla διέθετε ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στον Firefox το 2010. 
Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επέτρεπε στους χρήστες να οργανώνουν καρτέλες μέσα σε ομάδες, εμφανίζοντας μόνο μια καρτέλα από κάθε ομάδα. Το χαρακτηριστικό ήταν εξαιρετικό για τους χρήστες που τους άρεσε να εργάζονται με δεκάδες ή εκατοντάδες καρτέλες, αλλά οι προγραμματιστές του Firefox το αφαίρεσαν στα τέλη του 2015, επειδή το χρησιμοποιούσαν πολύ λίγοι χρήστες. Η Google από την άλλη θα μπορούσε να προσθέσει τον μηχανισμό ομαδοποίησης καρτελών που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi. Δεν μένει πάρα να περιμένουμε και θα δούμε.

About Freegr network

Από το Blogger.