freegr

Οι ταχύτητες δικτύων κινητής πολύ πιο υψηλές από το WiFi στην Ελλάδα

Η OpenSignal σε νεότερη έρευνα που διεξήγαγε καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι τα δίκτυα κινητής, ξεπερνούν τις σταθερές συνδέσεις ως προς την ταχύτητα κατά μέσο όρο σε 33 χώρες. Στη λίστα, περιλαμβάνονται χώρες, όπως η Αυστραλία, όπου τα δίκτυα κινητής είναι κατά 13Mbit/s πιο γρήγορα από το WiFi, την Σιγκαπούρη, τη Γαλλία και άλλες.
Στην Ελλάδα, η ταχύτητα των δικτύων WiFi αγγίζει τα 11 Mbps κατά μέσο όρο, σε αντίθεση με το Mobile Broadband όπου οι ταχύτητες φθάνουν τα 21.2Mbps. Στα πλαίσια αυτά, ο VP του τμήματος Αναλύσεων της OpenSignal, έχει καλέσει τους παρόχους κινητής να επανεξετάσουν κάποιες βασικές υποθέσεις. Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα τηλέφωνα εισέρχονται σε ένα δίκτυο WiFi με την πεποίθηση ότι θα έχουν καλύτερη ποιότητα πρόσβασης στο internet, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια.
Πριν από μερικές ημέρες η Huawei είχε δείξει ότι το οικιακό broadband θα μπορούσε να αντικατασταθεί από το 5G, (5G-FWA) όπως το ονομάζει. Και όπως τονίζει ο Dean Bubley της συμβουλευτικής εταιρείας Disruptive Wireless, η διασφάλιση καλής κάλυψης στο εσωτερικό του σπιτιού για το 5G είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα. Στα 26/28GHz χρειάζεται μια εξωτερική μονάδα συνδεδεμένη με ένα εσωτερικό Wi-Fi-enabled hub΄Ωστόσο απαιτείται ρεύμα, οπότε είτε θα πρέπει να βάλετε ένα καλώδιο που θα διατρέχει τον τοίχο είτε θα πρέπει να τρυπήσετε τον τοίχο για να τα συνδέσετε μεταξύ τους με ένα power-over-Ethernet καλώδιο. Επιπλέον θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα πάνω σε ένα δορυφορικό πιάτο. Σίγουρα καθόλου εύκολο, και σίγουρα όχι η ιδανική λύση σε περίπτωση που νοικιάζετε το σπίτι.

About Freegr network

Από το Blogger.