energyeficient

ΠΩΣ θα έχεις πάντα μπαταρία στο κινητό σου

Πόσες και πόσες φορές έχουμε βρεθεί με έναν φορτιστή στο χέρι αναζητώντας «απεγνωσμένα» μια πρίζα προκειμένου να καταφέρουμε να φορτίσουμε το κινητό μας τηλέφωνο. Άραγε έχετε αναρωτηθεί ποτέ από εκεί που η μπαταρία των κινητών τηλεφώνων κράταγε ως και τρεις ημέρες, σήμερα με το ζόρι βγάζουμε με μια πλήρη φόρτιση μια ημέρα; Ναι, η αλήθεια είναι ότι η πληθώρα επιλογών που μας παρέχουν τα σύγχρονα «έξυπνα» κινητά μας έχουν κάνει τα έχουμε ανάγκη 24 ώρες το 24ωρο.
Ωστόσο, εάν το σκεφτούμε λιγάκι καλύτερα ίσως υπάρχουν και κάποια δικά μας ατομικά λάθη που κάνουν την μπαταρία του κινητού μας να «εξαφανίζεται» σαν καπνός. Επομένως, αφού είναι τόσο δύσκολο να φορτίσει κανείς το κινητό του γρήγορα, ίσως να βοηθήσουν μερικά tips που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε, αλλά ποτέ δεν εφαρμόζουμε.
Συγκεκριμένα:

Φωτογραφία αρχείου


  • Μην φορτίζεις το κινητό στον υπολογιστή αλλά σε πρίζα. Σκέψου πόσες φορές έχει συνδέσει με καλώδιο usb το κινητό με το λάπτοπ σου. Σφάλμα.
  • Φόρτιση χωρίς θήκη. Αν το κινητό υπερθερμανθεί τότε η μπαταρία και χαλάει και δεν φορτίζει. Αποτελεί μια από τις βασικότερες αιτίες επίσκεψης σε κάποιον ειδικό για αλλαγή μπαταρίας.
  • Μην χρησιμοποιείς φορτιστές απομιμήσεις, (ή θα κάνεις περισσότερη ώρα να φορτίσεις, ή θα κάψεις την μπαταρία από την υπερφόρτιση).
  • Bάλτο σε Flight Mode (δεν θα λαμβάνεις κλήσεις, emails και μηνύματα και το κινητό θα φορτίσει πραγματικά)

Φωτογραφία αρχείου


  • Απλά απενεργοποίησε τη συσκευή σου. Το κινητό είναι ένα μηχανάκι. Δεν γίνεται να λειτουργεί ακατάπαυστα επί 24 ώρες 365 ημέρες το χρόνο.
  • Όταν το κινητό φορτίσει πλήρως αποσύνδεσέ το αμέσως από την πρίζα. Όταν πάει στο 100% δεν φορτίζει άλλο, αλλά καταστρέφει την ζωή της μπαταρίας του κινητού σου.

About Freegr network

Από το Blogger.