Κλοπή κινητού: Έτσι μπορείς να το βρεις αν στο κλέψουνε

Όσοι γεννήθηκαν στην εποχή των smartphones, αλλά και όσοι έμαθαν να ζουν με αυτά, το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό όταν δεν βρίσκουν το κινητό τους είναι ότι κάποιος τους το έκλεψε δίχως να το καταλάβουν. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση κλοπής του κινητού μας τηλεφώνου; Οι περισσότεροι απλά θα έψαχνα για το επόμενο, σκεπτόμενοι γιατί να τους βρει αυτό το κακό.
Ωστόσο, η τεχνολογία τρέχει με αποτέλεσμα εάν τυχόν βρεθούμε σ΄αυτή τη δυσάρεστη θέση να καταφέρουμε να δούμε που βρίσκεται η συσκευή μας προκειμένου να την πάρουμε πίσω. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να έχουμε πρώτα προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών.
Πώς μπορώ να εντοπίσω το κινητό μου τηλέφωνο λοιπόν;
  • Ασφαλίστε το κινητό: κλειδώστε την οθόνη με κωδικό, δακτυλικό αποτύπωμα ή ακόμα και αναγνώριση προσώπου. Αν έχετε τη δυνατότητα, κλειδώστε ακόμα και το «φόρτωμα» του λειτουργικού όταν ανοίγετε το τηλέφωνο.
  • Ενεργοποιήστε την εφαρμογή ανεύρεσης: στο Android η Google έχει συμπεριλάβει τη λειτουργία «Find My Device» την οποία θα βρείτε στις ρυθμίσεις, στην Ασφάλεια, και που πρέπει να ενεργοποιήσετε, μαζί με την Τοποθεσία.
  • Ενεργοποιήστε το εκ του μακρόθεν κλείδωμα: Αν σας κλέψουν το κινητό, μπαίνετε άμεσα στο site android.com/find, δίνετε τον λογαριασμό σας στο Gmail και η εφαρμογή αρχίζει να ψάχνει τη συσκευή σας και αν τη βρει μπορείτε να την κλειδώσετε ή και να διαγράψετε τα πάντα.
  • Μην αναζητήσετε τους κλέφτες: αν εντοπίσετε το κινητό σας, μην επιχειρήσετε να το ψάξετε μόνοι σας, αλλά ενημερώστε τις Αρχές.

, , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.