Facebook

Facebook: Δε θα μπορεί πλέον ο οποιοσδήποτε να κάνει live streaming

Το Facebook έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για να γίνει live streaming σοκαριστικών γεγονότων, όπως αυτοκτονίες, βιασμοί και τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι αλγόριθμοι της εταιρίας φαίνεται πως δεν μπορούν να εντοπίσουν αρκετά γρήγορα τέτοια περιστατικά και έτσι, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία το οποίο είδαν εκατομμύρια άνθρωποι σε ζωντανή μετάδοση, το Facebook αποφάσισε να εισάγει κάποιους περιορισμούς για τη λειτουργία Facebook Live.
Από σήμερα, χρήστες οι οποίοι έχουν στο παρελθόν παραβεί όρους χρήσης της πλατφόρμας χάνουν το δικαίωμα χρήσης του Facebook Live, ενώ για τους υπόλοιπους θα υπάρχει πολιτική “μίας παράβασης” πριν χάσουν και αυτοί το δικαίωμα. Όσο για το ποιες παραβιάσεις όρων θα στερούν το Live από τους χρήστες, το Facebook λέει μόνο οι σοβαρές όπως αυτές που παραβιάζουν τις πολιτικές Dangerous Organizations and Individuals.
Όσοι προχωρούν σε παραβάσεις θα χάνουν το δικαίωμα χρήσης του Facebook Live για 30 ημέρες, ξεκινώντας από την πρώτη παράβαση. Για παράδειγμα αν ένας χρήστης μοιραστεί ένα link που περιέχει ανακοίνωση από τρομοκρατική ομάδα, θα χάσει το δικαίωμα live streaming.
Το Facebook πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα παρακινήσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το Live με θετικό τρόπο, για να μοιραστούν για παράδειγμα στιγμές με τους φίλους τους, ενώ ταυτόχρονα θα αποτρέψουν τη χρήση του σε αυτούς που θέλουν να καταχραστούν το χαρακτηριστικό.
Οι περιορισμοί θα επεκταθούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα οι παραβάτες δε θα μπορούν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα.

About Freegr network

Από το Blogger.