τεχνολογία

Το Skywire είναι το Internet του αύριο και είναι τώρα διαθέσιμο

Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από την τεχνολογική πρόοδο και την καινοτομία. Κάθε χρόνο εμφανίζονται νέες τεχνολογίες, οι οποίες μας επιτρέπουν να κάνουμε πράγματα, που κάποια χρόνια πριν δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Το Internet αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, υπάρχει αρκετά χρόνια και όλον αυτόν τον καιρό δεν έχουν γίνει βελτιώσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα. Καθημερινά ακούμε για διαδικτυακές επιθέσεις, κλοπές δεδομένων κλπ, τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε ευάλωτοι και ανασφαλείς όταν χρησιμοποιούμε διαδικτυακές υπηρεσίες.
Φαίνεται ότι το Internet, όπως δημιουργήθηκε πριν από χρόνια, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σήμερα. Η τεχνολογία, στην οποία βασίζεται το Internet, είναι πλέον ξεπερασμένη.
Η βασική ιδέα, πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο σχεδιασμός του Internet, ήταν η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου, το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, να μαθαίνουν νέα πράγματα, να μοιράζονται τις ιδέες τους. Το Internet θα μπορούσε να δώσει νέες ευκαιρίες σε ανθρώπους, τις οποίες δεν θα είχαν χωρίς αυτό.
Αυτή η βασική ιδέα φαινόταν πολύ καλή. Αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες, σημασία έχει πώς θα χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους. Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις άρχισαν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για ελέγχουν τους ανθρώπους. Θεσπίστηκαν νόμοι, που δεν προωθούσαν την καινοτομία.
Όπως είναι τα πράγματα τώρα, όποιος χρησιμοποιεί το Internet (σχεδόν όλοι δηλαδή) παρακολουθείται συνεχώς, ενώ εταιρείες παίρνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεσή μας και τις χρησιμοποιούν για δικούς τους σκοπούς ή ακόμα τις πουλάνε. Ακόμα και σε πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Twitter, κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση της ιδιωτικής ζωής, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Το καλό είναι ότι πλέον είναι διαθέσιμη η τεχνολογία που μπορεί να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές καινοτομίες. Πλέον οι ειδικοί ξέρουν  περισσότερα πράγματα, οπότε μπορούν να προσφέρουν καλύτερες δυνατότητες, ώστε να κάνουν το Internet καλύτερο.
Το Skycoin Project προσδοκά να ενώσει το ανθρώπινο γένος σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, το οποίο βασίζεται πραγματικά στα ιδανικά της ελευθερίας και της εύκολης πρόσβασης. Στα ιδανικά που ενέπνευσαν τη δημιουργία του Διαδικτύου πριν από δεκαετίες, αλλά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πραγματικότητα.
Στόχος της νέας τεχνολογίας είναι η ριζική ανοικοδόμηση του Διαδικτύου, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα λογοκρισίας, παρακολούθησης ή ελέγχου από οποιαδήποτε εταιρεία ή κυβέρνηση. Στόχος είναι μια αλλαγή που θα δώσει έμφαση στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής.
Η πρόσβαση στις υπηρεσίες του Internet δεν θα απαιτεί την καταβολή εξωφρενικών αμοιβών και δεν θα επιτρέπει την παρακολούθηση και την πώληση των προσωπικών δεδομένων.
Η τεχνολογία ονομάζεται Skywire και ανήκει σε όλους εμάς. Σε όλους τους ανθρώπους που θα τη χρησιμοποιήσουν. Πρόκειται για ένα πραγματικά ελεύθερο και αποκεντρωμένο παγκόσμιο δίκτυο και μπορούν όλοι να βοηθήσουν για τη δημιουργία του. Χιλιάδες σημεία πρόσβασης είναι ήδη συνδεδεμένα σε όλο τον κόσμο.
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του Skywire είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης, από οποιοδήποτε μέρος.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το skycoin.net για περισσότερες πληροφορίες. secnews

About Freegr network

Από το Blogger.