freegr

Οι 4 έξυπνες συσκευές που χρειάζεστε για… τα πάντα!

Ζούμε, αναμφίβολα, σε ένα διασυνδεδεμένο κόσμο. Ξεκινώντας από το smartphone μας, όλα γίνονται μέσω apps, σύνδεσης στο διαδίκτυο και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές του περιβάλλοντός μας, όπως τα έξυπνα ακουστικά, το smartwatch, το tablet μας, τον υπολογιστή μας, τη smart TV μας. 

Μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό από έξυπνες συσκευές, όμως, είναι εύκολο να… «χάσουμε τη μπάλα» και να βρεθούμε με δεκάδες gadgets που δε μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και πρακτικά απλώς… μας τρώνε χρόνο και μας ταλαιπωρούν για μια λειτουργία το καθένα. Ευτυχώς η Samsung έχει δημιουργήσει το δικό της οικοσύστημα έξυπνων συσκευών, στο οποίο όλες «μιλούν» μεταξύ τους και με το Galaxy smartphone σας, έτσι δε χρειάζεστε παρά μονάχα 4 από αυτές για να κάνετε, σχεδόν, τα πάντα!

Φυσικά, το κέντρο όλου του οικοσυστήματος είναι το smartphone. Ένα Galaxy S10 ή S10+, για παράδειγμα, αλλά και το νέο Note 10, μπορούν χάρη στις προηγμένες λειτουργίες ασύρματης συνδεσιμότητας που διαθέτουν, να ελέγχουν και να επικοινωνούν με όλες τις υπόλοιπες συσκευές σας. Τα Galaxy Buds, για παράδειγμα, συγχρονίζονται αυτόματα με το S10 μόλις ανοίξετε τη θήκη τους και μπορείτε να απαντήσετε την εισερχόμενη κλήση με αυτά, χωρίς να πατήσετε τίποτε άλλο, ακόμα κι αν το κινητό είναι μακριά σας. Το ίδιο εύκολα συνδέεται με το smartphone ή το tablet σας το Galaxy Watch Active, ώστε να καταγράφετε όλη σας την ημέρα, από τη φυσική σας δραστηριότητα και τον ύπνο μέχρι ακόμα και τις ώρες που εργάζεστε. Φυσικά, και οι δύο αυτές συσκευές Bluetooth μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένες με το smartphone σας, οπότε μην ανησυχείτε για τίποτα! Και μια, ακόμη, προηγμένη δυνατότητα που έχουν τα Buds, είναι το διπλό μικρόφωνο, ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό, ώστε να λαμβάνουν ήχο από το καταλληλότερο εκ των δύο, αν βρίσκεστε σε περιβάλλον με μεγάλα επίπεδα θορύβου, ώστε ο συνομιλητής σας να σας ακούει… «καμπάνα»!


Το θετικό είναι πως, ακόμα κι αν το smartphone σας είναι σε άλλο χώρο, αλλά εντός εμβέλειας, μπορείτε να δείτε τις ειδοποιήσεις σας στο Galaxy Watch, να απαντήσετε σε κλήσεις και μηνύματα, χάρη και στη λειτουργία Call & Message Continuity της Samsung. Και αν η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας, το Entertainment Continuity εξασφαλίζει πως το αγαπημένο σας τραγούδι δε θα σταματήσει αν βγάλετε τα ακουστικά μόλις μπείτε στο σπίτι, αφού αυτόματα μπορεί να συνεχιστεί η αναπαραγωγή του μέσω της Samsung smart TV σας!

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για ένα Samsung tablet, όπως το Galaxy Tab S5e, το οποίο χάρη στην απίστευτη οθόνη του αλλά και τη μεγάλη αυτονομία του μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το Galaxy S10 σας στο σπίτι ή στο γραφείο, όταν απαιτείται μεγαλύτερη παραγωγικότητα ή πιο άνετη και ξεκούραστη θέαση. Είναι απόλυτα “connected” με όλες τις άλλες συσκευές και δε του λείπει τίποτα σε σχέση με το smartphone σας, εκτός από τη δυνατότητα να χωρέσει… στην τσέπη σας! Δε φτιάχτηκε γι’αυτό, άλλωστε…


Ένα μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει συχνά όταν έχουμε πολλές συσκευές μαζί μας, είναι η φόρτισή τους. Και αυτό καθώς έχουν διαφορετική αυτονομία, έτσι η μπαταρία τους δεν εξαντλείται ταυτόχρονα και δε τις φορτίζουμε κάθε βράδυ όλες μαζί. Έτσι, αν τα Buds ή το Galaxy Watch Active σας «μείνουν» από μπαταρία κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να τα φορτίσετε χωρίς φορτιστή! Απλώς ακουμπήστε τα στο πίσω μέρος του S10 και θα επαναφορτιστούν ασύρματα με τη λειτουργία Powershare! Αυτό σημαίνει απλά πως… ο φορτιστής μένει στο σπίτι και το S10 σας αναλαμβάνει το ρόλο του, αν χρειαστεί.


Αυτά είναι τα απολύτως βασικά που μπορείτε να κάνετε με τις Galaxy συσκευές σας, αφού, αν τις εξερευνήσετε περισσότερο, θα βρείτε ακόμα δεκάδες δυνατότητες! Όπως το να συνδέσετε μέσω της εφαρμογής SmartThings τις έξυπνες οικιακές σας συσκευές με το smartphone ή το tablet σας και να τις χειρίζεστε μέσω αυτού, ζώντας στο δικό σας έξυπνο σπίτι. Προγραμματίζοντας το πλυντήριο ενώ λείπετε, δεχόμενοι ειδοποίηση αν ξεχάσετε την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή, ανάβοντας ή σβήνοντας τα φώτα χωρίς καν να βρίσκεστε εκεί ή χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ/κρεβάτι… Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και το οικοσύστημα της Samsung απλά… δουλεύει, χωρίς να παιδεύεστε με ξεχωριστές ρυθμίσεις για την κάθε συσκευή και χωρίς να εγκαταστήσετε δεκάδες διαφορετικά apps στο smartphone σας για τον έλεγχό της. It just works! myphone

About Freegr network

Από το Blogger.