freegr

Google Chrome: μεταφορά ιστοσελίδων από PC σε smartphone

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του Chrome browser αναμένεται ότι θα φέρει μαζί της μια πολύ χρήσιμη λειτουργία, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές συσκευές για τη δουλειά τους (π.χ. laptop, smartphone, tablet). Συγκεκριμένα, σε ορισμένους χρήστες έχει εμφανιστεί η δυνατότητα να στέλνουν καρτέλες από τη desktop έκδοση του web browser στην αντίστοιχη του smartphone με το πάτημα ενός κουμπιού.
Από τη στιγμή που η δοκιμή γίνεται σε επίπεδο server και όχι σε μαζικό λανσάρισμα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές μέχρι να δούμε την τελική έκδοση της λειτουργίας. Σε περίπτωση που θέλετε να ελέγξετε αν έχει προστεθεί και σε εσάς, θα χρειαστεί να είστε συνδεδεμένοι με τον ίδιο λογαριασμό Google στον Chrome browser σε Windows PC και σε Android smartphone, και στη συνέχεια να κάνετε δεξί κλικ επάνω σε κάποιο link για να δείτε αν υπάρχει η επιλογή “send to mobile”. Εάν υπάρχει και το επιλέξετε, τότε θα λάβετε μια ειδοποίηση στο smartphone που θα σας μεταφέρει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα στη mobile έκδοση του Chrome browser.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια λειτουργία προσφέρει ο Microsoft Edge browser εδώ και αρκετό καιρό, για όσους χρήστες είχαν εγκατεστημένη και τη mobile έκδοση του στις φορητές συσκευές τους.

About Freegr network

Από το Blogger.