antivirus

Microsoft Defender γιατί η αλλαγή ονόματος;

Microsoft Defender: Η ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10 που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020 θα φέρει άλλη μια σημαντική αλλαγή, εκτός από τις νέες λειτουργίες και τις βελτιώσεις: το ενσωματωμένο antivirus θα έχει ένα νέο όνομα. Το Windows Defender, το οποίο έρχεται προ-εγκατεστημένο στα Windows 10, θα μετονομαστεί σε Microsoft Defender, ένα όνομα που με την πρώτη ματιά φαίνεται να έχει νόημα, καθώς το προϊόν ασφαλείας επεκτείνεται πέρα ​​από τον κόσμο των Windows. Συγκεκριμένα, τα τελευταία Windows 10 20H1 φέρνουν μια σειρά αλλαγών που φαίνεται να υποδεικνύουν ότι η μετονομασία είναι κάτι που η Microsoft ετοιμάζει ήδη. 
 Ο παρατηρητής της Microsoft, Tero Alhonen, αποκάλυψε στο Twitter ότι από τα Windows 10 build 18941, οι πολιτικές ομάδας για τα Windows Defender Antivirus και το Windows Defender Exploit Guard έχουν αλλάξει ήδη τα ονόματα προϊόντων σε Microsoft Defender Antivirus και το Microsoft Defender Exploit Guard. Πιθανότατα, αυτή η αλλαγή θα ανακοινωθεί επίσημα φέτος σε κάποιο μελλοντικό Insider build. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το Windows Defender θα μετονομαστεί σε Microsoft Defender και στα Windows 8.1. 
Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 20H1 αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020, λίγους μήνες μετά το τέλος υποστήριξης των Windows 7 τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 8.1 θα είναι η μόνη έκδοση των Windows που θα εξακολουθεί να λαμβάνει υποστήριξη εκτός από τα Windows 10 όταν μετονομαστεί το Windows Defender επίσημα σε Microsoft Defender. Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους αλλάζει η ονομασία, η Microsoft διαθέτει το antivirus της και σε πλατφόρμες που δεν ανήκουν στα Windows, όπως το λειτουργικό macOS. 
Η χρήση του Windows brand name σε ένα προϊόν Mac δεν είναι σωστή, και όπως φαίνεται η εταιρεία σχεδιάζει να επιτύχει μεγαλύτερη συνοχή σε όλες τις πλατφόρμες. Να αναφέρουμε ότι τελευταία έχουμε δει σημαντικές αλλαγές στο antivirus της Microsoft. Η εταιρεία ευελπιστεί να γίνει σύντομα το μοναδικό πρόγραμμα προστασίας που χρειάζεται το λειτουργικό της σύστημα, και όπως φαίνεται είναι σε πολύ καλό δρόμο.

About Freegr network

Από το Blogger.