Στο μικροσκόπιο της ΕΕ οι ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ

Της Τέτης Ηγουμενίδη
Έρευνα αναφορικά με την επανεξέταση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) της αγοράς των μισθωμένων γραμμών έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕΤΤ είχε προτείνει ρυθμιστικές υποχρεώσεις για τον ΟΤΕ.

Η ΕΕ στην σχετική της ανακοίνωση θέτει θέματα που αφορούν την ανάλυση των διαφόρων γεωγραφικών συνθηκών ανταγωνισμού. Μεταξύ άλλων, αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΕΕ, η ΕΕΤΤ είχε προτείνει να μην επιβληθεί εκ των προτέρων έλεγχος συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους για πολύ μεγάλες δημόσιες συμβάσεις με 10.000 γραμμές ή περισσότερο. Αυτό, σύμφωνα με την ΕΕ θα επέτρεπε στον ΟΤΕ να πραγματοποιήσει περαιτέρω εκπτώσεις, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αναπαραχθούν από τους άλλους παρόχους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα αυτής της πρότασης. Θεωρεί ότι η απαλλαγή αυτή μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό.

Η ΕΕ θα συζητήσει με την ΕΕΤΤ τις εν λόγω ρυθμίσεις στο επόμενο τρίμηνο, σε στενή συνεργασία με το σώμα των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών (BEREC). Στο τέλος της τρίμηνης αυτής περιόδου η Επιτροπή μπορεί είτε να άρει τις επιφυλάξεις της είτε να εκδώσει σύσταση σύμφωνα με το άρθρο 7α της οδηγίας πλαίσιο.

, , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.