athens

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ οι ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ

Της Τέτης Ηγουμενίδη
Έρευνα αναφορικά με την επανεξέταση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) της αγοράς των μισθωμένων γραμμών έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕΤΤ είχε προτείνει ρυθμιστικές υποχρεώσεις για τον ΟΤΕ.

Η ΕΕ στην σχετική της ανακοίνωση θέτει θέματα που αφορούν την ανάλυση των διαφόρων γεωγραφικών συνθηκών ανταγωνισμού. Μεταξύ άλλων, αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΕΕ, η ΕΕΤΤ είχε προτείνει να μην επιβληθεί εκ των προτέρων έλεγχος συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους για πολύ μεγάλες δημόσιες συμβάσεις με 10.000 γραμμές ή περισσότερο. Αυτό, σύμφωνα με την ΕΕ θα επέτρεπε στον ΟΤΕ να πραγματοποιήσει περαιτέρω εκπτώσεις, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αναπαραχθούν από τους άλλους παρόχους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα αυτής της πρότασης. Θεωρεί ότι η απαλλαγή αυτή μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό.

Η ΕΕ θα συζητήσει με την ΕΕΤΤ τις εν λόγω ρυθμίσεις στο επόμενο τρίμηνο, σε στενή συνεργασία με το σώμα των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών (BEREC). Στο τέλος της τρίμηνης αυτής περιόδου η Επιτροπή μπορεί είτε να άρει τις επιφυλάξεις της είτε να εκδώσει σύσταση σύμφωνα με το άρθρο 7α της οδηγίας πλαίσιο.

About Freegr network

Από το Blogger.