Οι desktop Intel Comet Lake-S

Στην μετά Ryzen εποχή, η εξέλιξη των επεξεργαστών που παρουσιάζει η Intel συνεχώς επιβραδύνεται, καθώς η αρχιτεκτονική Core δεν μπορεί να προσεγγίσει την επεκτασιμότητα και την ενεργειακή απόδοση που διαθέτει η αρχιτεκτονική Zen. Μέχρι η Intel να μπορέσει να αναπτύξει μια νέα αρχιτεκτονική προσπαθεί με μικρή αύξηση των πυρήνων και των χρονισμών των επεξεργαστών της να παραμείνει ανταγωνιστική. Και κάπου εδώ εμφανίζονται οι Comet Lake-S, η 10η γενιά επεξεργαστών Core για το Desktop.

4.jpg

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, στους Comet Lake-S θα δούμε μια αύξηση των πυρήνων μέχρι 10-core μοντέλα στα 14nm (βάλτε όσα "+" θέλετε). Αυτή η αύξηση όμως θα οδηγήσει σε TDP μέχρι 135W και -όπως μας έχει συνηθίσει η Intel- σε αλλαγή πλατφόρμας, καθώς οι νέοι επεξεργαστές θα έρχονται σε LGA 1200 πακέτο. Παρά τη νέα πλατφόρμα που θα απαιτείται, οι Comet Lake-S δεν θα υποστηρίζουν PCIe Gen 4 αλλά θα παραμείνουν στην 3η γενιά PCIe, κάτι που φαντάζει σαν "γκολ από τα αποδυτήρια" εις βάρος της Intel. 

Εάν η ονοματολογία παραμείνει ίδια, τα Z470 και Z490 chipsets θα χρησιμοποιηθούν για τις νέες μητρικές που θα υποστηρίζουν τους Core i9-10900K, Intel Core i7-10700k και Intel Core i5-10600K, οι οποίοι αναμένονται νωρίς το 2020, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

, , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.