AMD

"Big Navi" GPU επιτυγχάνουν επιδόσεις 40-50% καλύτερες από την 2080ti

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι οι "διαρροές" έχουν γίνει η βασική μέθοδος των κατασκευαστών CPU ή GPU για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, να σταθμίσουν τις ανάγκες τις αγοράς, αλλά και να "ψαρέψουν" τον αντίπαλο, ώστε να φέρουν στην αγορά προϊόντα που να υπερτερούν ως προς την απόδοση, την τιμή ή και στον λόγο απόδοσης/τιμής.

Υπό αυτή την έννοια, ένα από τα πιο "πολυδιαφημισμένα" αναμενόμενα προϊόντα είναι η "Big Navi" GPU που υποτίθεται ότι θα φέρει την AMD στην κορυφή της ιεραρχίας των καρτών γραφικών. Οι τελευταίες "διαρροές" δείχνουν τις κάρτες γραφικών των κόκκινων, που θα ανακοινωθούν λογικά το Φθινόπωρο, να πετυχαίνουν 40-50% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την 2080ti της Nvidia.

Η ανάλυση του καναλιού στο YouTube, Moore's Law is Dead, αναφέρει ότι οι "Big Navi" θα έχουν δύο "Clusters" από 36 CUs (Compute Units). Το σύνολο δηλαδή θα είναι 72 CUs που σημαίνει ότι θα υπάρχουν 4.608 streaming processors. Ο δίαυλος θα είναι 384-bit και η μνήμη GDDR6. Με βάση το εύρος του διαύλου, η μνήμη μπορεί να φτάνει τα 12GB. Ο game clock χρονισμός θα είναι πάνω από 2 GHz με max boost 2,15 GHz. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πακέτο που θα καταλήγει αρκετά ταχύτερο, περίπου 40-50%, από τις 2080ti.

large.untitled-1.png

Ξέρουμε ότι οι νέες κάρτες θα είναι συμβατές με DXR, συνεπώς θα μπορούν να επιταχύνουν ray tracing γραφικά στο επίπεδο του hardware. Στο επίπεδο της κατανάλωσης οι κάρτες θα φτάνουν τα 310W με max boost και 285W με game boost.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα από την AMD, οι κάρτες αναμένονται εντός του έτους, πριν από την επίσημη κυκλοφορία των PS5/Xbox Series X. Συνεπώς ο Οκτώβρης είναι μια λογική υπόθεση.

About Freegr network

Από το Blogger.