τεχνολογία

Τα έσοδα της αγοράς smartwatches θα αγγίξουν τα 64 δισ. δολάρια μέχρι το 2030

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς smartwatches εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 13% μέχρι και το 2030.
Η αγορά αυτή θεωρείται πως έχει ενδιαφέρον, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορέσουν να επιφέρουν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έσοδα ύψους 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι και το έτος 2030. Τα δεδομένα που φέρνει στο προσκήνιο η εταιρεία έρευνας αγοράς GlobalData δείχνουν ότι υπάρχουν κάποιες προσθήκες στις δυνατότητες των smartwatches, οι οποίες έχουν δώσει νέα ώθηση στους καταναλωτές, αφού η δυνατότητα σύνδεσης στο mobile Internet, μαζί με τις λειτουργίες fitness και τις δυνατότητες παρακολούθησης στοιχείων για την υγεία εκείνου που τα φορά εκτιμάται πως είναι βασικά επιχειρήματα για να αποκτήσει κανείς ένα smartwatch.


Το στοιχείο, όμως, που τονίζει η GlobalData στη μελέτη της για την αγορά των smartwatches είναι ότι λείπει ακόμα εκείνο το σημαντικό χαρακτηριστικό που θα κάνει τις εν λόγω συσκευές να αυξήσουν τις πωλήσεις τους κατακόρυφα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να έρθει, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, η αγορά των smartwatches θα κινείται με έναν ήπια ανοδικό ρυθμό.
Αναφορικά με την πορεία της αγοράς το 2020, η GlobalData εκτιμά ότι θα σημειωθεί πτώση της τάξης του 10% σε σχέση με τα δεδομένα του 2019, κάτι που προφανώς έχει να κάνει με το κλίμα οικονομικής δυσπραγίας λόγω της πανδημίας και τη δυσκολία τροφοδότησης της αγοράς με εμπόρευμα. Από την άλλη μεριά, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι οι λειτουργίες που έχουν στον εξοπλισμό τους τα smartwatches θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μελέτης των κρουσμάτων του Covid-19, τονίζοντας ότι αυτό είναι μία καλή αφορμή για την εμπορική άνοδο των smartwatches.

Σε γενικές γραμμές, η κατηγορία των smartwatches εκτιμάται ότι είναι ακόμα στα πρώτα της βήματα, με ολοένα και περισσότερους παίκτες να δηλώνουν ότι θέλουν να μπουν στην αγορά.

About Freegr network

Από το Blogger.