freegr

Το καλύτερο Linux Mint όλων των εποχών

H αναμονή τελείωσε και το Linux Mint 20 “Ulyana” είναι διαθέσιμο για download από τα επίσημα mirrors της διανομής, ώστε οι χρήστες να απολαύσουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις.

Το Linux Mint 20 είχε εισέλθει σε beta φάση πριν δύο εβδομάδες, αλλά φαίνεται ότι όλα πήγαν καλά και οι υπεύθυνοι της διανομής ανέβασαν τα τελικά ISO αρχεία για Cinnamon, Xfce και MATE desktop environments στα κεντρικά mirrors της διανομής

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της έκδοσης 20, προς το παρόν, καθώς χρειάζεται χρόνος ώστε όλα τα επίσημα mirrors ανά τον κόσμο να συγχρονιστούν με τον κεντρικό download server. Ήδη όμως οι βιαστικοί μπορούν να κατεβάσουν τη διανομή ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις ήδη γνωστές βελτιώσεις της νέας έκδοσης.

Το Linux Mint 20 βασίζεται στο Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) και προσφέρει 5ετή υποστήριξη με αναβαθμίσεις ασφαλείας, δηλαδή μέχρι το 2025. Ανάμεσα στις βελτιώσεις του λειτουργικού, περιλαμβάνονται η καλύτερη υποστήριξη για Nvidia GPUs και Nvidia Optimus, δυνατότητα κρυπτογράφησης του /home καταλόγου και μια νέα εφαρμογή διαμοιρασμού αρχείων, το Warpinator, που δεν απαιτεί την εγκατάσταση λογισμικού τοπικής δικτύωσης.

Οι χρήστες του Linux Mint 20 θα έχουν, ακόμα, καλύτερη υποστήριξη HiDPI, βελτιωμένη υποστήριξη υψηλών αναλύσεων στο VirtualBox, βελτιώσεις στα εικονίδια συστήματος, ενεργοποίηση προτεινόμενων APT πακέτων, βελτιωμένο Gdebi εργαλείο για ευκολότερη εγκατάσταση των .deb πακέτων.

Επιπρόσθετα, εισάγεται η καλύτερη υποστήριξη των μοντέρνων Electron εφαρμογών, μικροβελτιώσεις στις X εφαρμογές (Xreader, Xviewer και Xed) και υποστήριξη για επέκταση των backgrounds σε πολλαπλές οθόνες στο login.

Το Linux Mint 20 έρχεται με τα τελευταία Cinnamon 4.6, ΜΑΤΕ 1.24 και Xfce 4.14 DE. Διατίθεται μόνο για 64-bit συστήματα, καθώς η υποστήριξη 32-bit σταμάτησε. Τέλος, δεν παρέχεται εξ ορισμού υποστήριξη για τα snap πακέτα του Ubuntu, για λόγους ασφαλείας (μπορεί όμως ο χρήστης να τα ενεργοποιήσει).

Κάτω από το "καπό", για όλες τις εκδόσεις, βρίσκεται ο πυρήνας Linux 5.4 LTS που θα λαμβάνει αναβαθμίσεις μέχρι το 2025. Η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα του Linux Mint θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα. Το μονοπάτι αναβάθμισης από το Linux Mint 19.3 θα διατεθεί και αυτό εντός της εβδομάδας.

About Freegr network

Από το Blogger.