freegr

Google: Εξαγόρασε τη Neverware που μετατρέπει παλιά laptops σε Chromebooks


 Σε μια ενδιαφέρουσα εξαγορά προχώρησε η Google πριν από μερικές ημέρες, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι πήρε κάτω από την ομπρέλα της τη Neverware, η οποία τα τελευταία χρόνια δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα παλιά laptops (PC & Mac) τους σε Chromebooks μέσω του δικού της λειτουργικού συστήματος CloudReady OS.

Η εξαγορά έχει επιβεβαιωθεί και από τις δύο πλευρές, με τη Google να ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους χρήστες που χρησιμοποιούν ήδη το CloudReady OS και υπόσχεται εύκολη μετάβαση των συστημάτων τους στο επίσημο Chrome OS στο προσεχές μέλλον, μιας και το CloudReady OS βασίζεται ούτως ή άλλως στο Chromium.

Η μετατροπή ενός παλιού laptop σε Chromebook μοιάζει ιδανική επιλογή ειδικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς το Chrome OS δεν έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις από το hardware, τουλάχιστον όχι στο επίπεδο του Windows 10 OS. Αυτή τη στιγμή η Neverware προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης του Chrome OS σε περισσότερα από 400 μοντέλα διάφορων εταιρειών (π.χ. Acer, Toshiba, Dell, δυστυχώς όχι Sony Vaio) και μένει να δούμε αν η Google θα επεκτείνει αυτή τη λίστα στο μέλλον.

Τέλος, η Neverware διευκρινίζει πως δεν θα υπάρξει κάποια χρέωση για τη μετάβαση στο Chrome OS.

About Freegr network

Από το Blogger.