cpu

Τα specs της 11ης γενιάς Intel Core στην επιφάνεια

 


Μόλις λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία των επεξεργαστών της Intel γίνεται λόγος για τα specs της σειράς, καθώς και όλα τα μοντέλα που θα την απαρτίζουν.

Από μια ανεπίσημη λίστα η νεότερη σειρά επεξεργαστών Intel Core κωδικής ονομασίας Rocket Lake έρχεται πιο κοντά στην αποκάλυψή της, ενώ μαθαίνουμε τα specs όλης της σειράς. Για την ώρα η λίστα περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα από τα οποία τα τρία είναι ξεκλείδωτα ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε και άλλα να προστίθενται επίσημα, μόλις φτάσει η ώρα την ανακοίνωσης. Αυτή η σειρά βασίζεται στη νεότερη σχεδίαση της Intel, με τους πυρήνες Cypress Cove και έρχονται για να αντικαταστήσουν τους Comet Lake που κυκλοφόρησαν μόλις πριν από έναν χρόνο, ωστόσο βασίζονταν σε μια ελαφρώς τροποποιημένη σχεδίαση των Skylake του 2015.

Στην λίστα βρίσκουμε τον Core i5 11400, έναν εξαπύρηνο (12 threads) επεξεργαστή στα 4.2 - 4.4GHz με κλειδωμένο multiplier ο οποίος δεν περιλαμβάνει το feature Thermal Velocity Boost που εισήχθη με κάποιους Comet Lake επεξεργαστές όπως ο Core i9 10900K και πραγματοποιεί πιο αναλυτική αύξηση της συχνότητας για μερικά MHz προς βελτίωση των επιδόσεων. Επιπλέον η νέα σειρά, όπως μας δείχνουν slides που έχουν διαρρεύσει, θα πλαισιώνεται από ταχύτερο memory controller με ταχύτητες έως τα 3200MHz, ενώ επίσης το IPC θα δει διψήφιο αριθμό βελτίωσης από την προηγούμενη γενιά. Οι Rocket Lake-S θα περιλαμβάνουν και άλλα μοντέλα όπως τον επίσης εξαπύρηνο Core i5 11600K, όπου με τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή θα μπορεί να τρέξει σε ακόμα υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας. Στο τέλος, θα δούμε τους δύο οκταπύρηνους, Core i7 11700K και τον επίσης οκταπύρηνο Core i9 11900K με συχνότητες που θα αγγίζουν τα 5.3GHz ενώ μαζί με τον Core i7 θα είναι οι μόνοι με το χαρακτηριστικό TVB. Στα slides βλέπουμε και το feature Deep Learning Boost που ενδεχομένως θα πραγματοποιεί πιο έξυπνες επιλογές των συχνοτήτων με βάση το load, αντίστοιχα με τις τεχνικές των ανταγωνιστών της. 

About Freegr network

Από το Blogger.