freegr

Η εφαρμογή Ryzen Controller ξεκλειδώνει όλες τις δυνατότητες του laptop

 


Το λογισμικό Ryzen Controller αναπτύχθηκε από μια ομάδα προγραμματιστών, που δεν σχετίζονται με την AMD,  ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν overclock ή underclock τους φορητούς υπολογιστές με AMD Ryzen. Είναι βασικά η ανεπίσημη, φορητή προσαρμογή του εργαλείου Ryzen Master της AMD, αλλά για φορητούς υπολογιστές.


Δεν φτιάχνονται όλα τα laptop με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, δεν υπάρχει ένα καθολικό εργαλείο που προσφέρει στους χρήστες πλήρη έλεγχο του επεξεργαστή Ryzen. Έχοντας διακρίνει την αναγκαιότητα αυτή, μια ομάδα από ταλαντούχους προγραμματιστές δημιούργησε το λογισμικό Ryzen Controller. Το εργαλείο υποστηρίζει την πλειονότητα των φορητών επεξεργαστών της AMD, συμπεριλαμβανομένων των Ryzen 2000 (Raven Ridge), Ryzen 3000 (Picasso), ακόμη και των πιο πρόσφατων Ryzen 4000 (Renoir).

 

Το λογισμικό ξεκλειδώνει τις προηγμένες επιλογές που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά του επεξεργαστή. Η ομάδα του Ryzen Controller παρέχει το πρόγραμμα ως έχει και η χρήση του γίνεται με ευθύνη του χρήστη.

 

Το Ryzen Controller σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τόσο τις παραμέτρους του επεξεργαστή όσο και της κάρτας γραφικών των APU της AMD. Υπάρχουν επιλογές για τον έλεγχο των ορίων θερμοκρασίας και ισχύος του τσιπ, καθώς και παραμέτρων ρολογιού boost. Ουσιαστικά, μπορείτε να κάνετε overclock του επεξεργαστή σας για περισσότερη απόδοση ή ακόμα και underclock για εξοικονόμηση ενέργειας (και μπαταρίας) και μείωση του θορύβου του ανεμιστήρα. Το πρόγραμμα σας επιτρέπει επίσης να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας ως μεμονωμένες προεπιλογές, ώστε να μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους, ανάλογα με το τι κάνετε με τον φορητό υπολογιστή σας.

 

Τα καλά νέα είναι ότι το Ryzen Controller δεν τρέχει αποκλειστικά σε Windows 10. Το λογισμικό υποστηρίζει επίσης διανομές Linux, όπως το Debian και το Red Hat.

About Freegr network

Από το Blogger.