freegr

Συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ Google και Netflix


 
Η δικαστική μάχη μεταξύ Google και Epic Games αποκαλύπτει έγγραφα που η Google σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δουν τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, η Google κατηγορείται για ευνοϊκή μεταχείριση μεγάλων εφαρμογών όπως Netflix, Spotify και Tinder. Συγκεκριμένα, η μήνυση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει πως η Google πρόσφερε ένα “σημαντικά μειωμένο” μερίδιο από την προμήθειά της στο PlayStore για το Netflix, για να μειώσει τη “δυσαρέσκεια” του streaming κολοσσού.

Στην ίδια μήνυση αναφέρεται πως τελικά η προμήθεια της Google δεν είναι και τόσο τυχαία τελικά, αφού εσωτερικές επικοινωνίες αποδεικνύουν πως η επιλογή του 30% έγινε μόνο και μόνο για την αντιγραφή του ποσοστού της Apple και πως η Google μπορούσε να αρκεστεί ακόμα και στο 6%.


Εκπρόσωπος της Google επέμεινε με δηλώσεις στο TheVerge πως οι developers δεσμεύονται από πολιτικές που είναι ίδιες για όλους και πως υπήρξαν προσπάθειες να υποστηριχτούν δημιουργοί εφαρμογών με “εξειδικευμένα εργαλεία και επενδύσεις” χαρακτηρίζοντάς τα, δείγματα “υγιούς ανταγωνισμού” σε λειτουργικά συστήματα και app stores.

Αν οι κατηγορίες ευσταθούν δε θα είναι οι μόνες, καθώς και πάλι εσωτερικά emails υποδεικνύουν πως και η Apple πρόσφερε στο Netflix προνόμια που δεν πρόσφερε σε άλλους developers του App Store.

About Freegr network

Από το Blogger.