ειδήσεις

OI τράπεζες επενδύουν σε κρυπτονομίσματα και blockchain εταιρείες;


Η τεχνολογία blockchain και τα crypto κερδίζουν έδαφος στον τραπεζικό κλάδο, με όλο και περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα να προχωρούν σε επενδύσεις μικρού ή μεγάλου μεγέθους για να διευρύνουν το επενδυτικό τους πορτοφόλιο. Τράπεζες, χρηματιστηριακές και χρηματιστήρια τίτλων παίρνουν τα μέτρα τους για να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση. 
Μια εξέλιξη-σταθμός συνέβη τον Απρίλιο με το χρηματιστηριακό ντεμπούτο της Coinbase Global, έναν χώρο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που επιχειρεί να εδραιώσει ένα οικοσύστημα ψηφιακών νομισμάτων. Από τις αρχές του Αυγούστου, στη Γερμανία, ένας νέος νόμος επιτρέπει στα λεγόμενα Spezialfonds με σταθερούς επενδυτικούς κανόνες να αφιερώνουν έως και 20% των τοποθετήσεών τους σε bitcoin και άλλα assets κρυπτονομισμάτων. Τα funds, στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο θεσμικοί επενδυτές όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές, διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή περίπου 1,8 τρισ. ευρώ. 
 Πλέον, τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει mainstream και σύμφωνα με στοιχεία του BlockData, τραπεζικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο θέλουν... μερίδιο από μία αγορά δισεκατομμυρίων. Συγκεκριμένα, η κατάταξη του BlockData παρουσιάζει τις κορυφαίες τράπεζες που με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και εταιρείες blockchain, τον Ιούλιο του 2021. Στην κορυφή της κατάταξης βλέπουμε την βρετανική εταιρεία πολυεθνικών τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Standard Chartered Bank με 380 εκατ. δολάρια, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η αμερικανική BNY Melon με 321 εκατ. δολάρια και στην τρίτη θέση της λίστας είναι η City Bank με 279 εκατ. δολάρια. Αν και με βάση των συνολικό αριθμό των επενδύσεων, στην πρώτη θέση θα ήταν η Barclays με 22 επενδύσεις και αμέσως μετά η Citibank με 14 επενδύσεις στον κλάδο.

About Freegr network

Από το Blogger.