apple

H κρυφή συμφωνία μεταξύ Apple και Google μόλις αποκαλύφθηκε


Δεν ήταν πάντα εχθροί. Κάποτε, η Apple και η Google ήταν φίλες. Ή και περισσότερο, αφού ο πρώην CEO της πρώτης, Eric Schmidt, ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης και παρουσίασε το πρώτο iPhone, πίσω στο 2007. Πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Messenger και ο λόγος είναι σημαντικός Σήμερα, οι δύο κολοσσοί του Silicon Valley ανταγωνίζονται χωρίς έλεος. Προσπαθούν να «χτυπήσουν» ο ένας τον άλλο – κυρίως στον κόσμο των smartphones (με το Android και το iOS) και των browsers (με το Chrome και το Safari). 
Τώρα, στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι εφαρμογές με τους χάρτες, αλλά και το Gmail με το Apple Mail. Υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζαμε. 
Ο default browser των συσκευών της Apple, είναι από την Google. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε ζητάμε από τη Siri, μας δίνεται μέσω της Google. Είναι μία συμφωνία που τώρα βγήκε στην επιφάνεια και αξίζει εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Forbes, αναλυτές της Bernstein υπολογίζουν πως η Apple θα πληρώσει την ανταγωνίστρια Google 15 δισεκατομμύρια το 2021, ενώ το 2020 της έδωσε 10 δισ. Φυσικά, το παραπάνω deal παρέμενε κρυφό. Και τώρα που βγήκε στην επιφάνεια, ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων καθώς θεωρείται άδικο για τις υπόλοιπες εταιρείες. Παράλληλα, αν αναλογιστούμε πως οι κίνδυνοι του Google Chrome είναι πολλοί και αρκετοί στραφήκαμε στο Safari για ασφάλεια, μάλλον πέσαμε θύματα απάτης. Εφόσον οι δύο μηχανές αναζήτησης ουσιαστικά έχουν την ίδια βάση, όλα τα ζητήματα ασφαλείας που αφορούν τη μία εταιρεία, μεταφέρονται και στην άλλη.

About Freegr network

Από το Blogger.